2019-10-15 16:50

ULTIMA ORĂ: O mare bancă PLEACĂ din România

 |  17:11
ULTIMA ORĂ: O mare bancă PLEACĂ din România

Șoc pe piața bancară din țara noastră. Banca Piraeus Bank vrea să vândă activele regiunea balcanică, inclusiv din România, în cadrul unui plan strategic.

Piraeus Bank, cea mai mare bancă elenă în funcţie de active, vrea să vândă toate afacerile din regiunea balcanică, inclusiv din România, să să reducă creditele neperformante, în cadrul planului strategic valabil până în 2020, a declarat noul director general al instituţiei financiare, Christos Megalou, transmite Reuters.

”Viziunea noastră este să fim cea mai credibilă bancă din Grecia. Planul nostru strategic are sens”, a spus miercuri Megalou, care şi-a preluat atribuţiile în aprilie, informează News.ro.

Megalou a fost anterior director general al băncii elene Eurobank.

”Obiectivele noastre sunt dificile dar pot fi îndeplinite”, a arătat Megalou.

Piraeus, la care fondul elen de salvare a băncilor HFSF deţine o participaţie de 26,2%, are încă probleme din cauza creditelor neperformante, după ce recesiunea a urcat şomajul din Grecia la un nivel record.

Banca vrea să îşi restrângă activităţile prin vânzarea subsidiarelor deţinute integral în Bulgaria, România, Serbia, Albania şi Ucraina, în cadrul planului numit ”Agenda 2020” de reducere a expunerilor străine.

Grupul intenţionează să vândă şi alte deţineri, precum o participaţie de 40% la compania de transport naval Hellenic Seaways şi altele de 33% la fermele piscicole Nireus Aquaculture şi Selonda, a mai arătat directorul general.

Piraeus Bank România, controlată de grupul elen Piraeus, este prezentă pe piaţa din România de 15 ani, deservind peste 300.000 de clienţi, prin intermediul a 100 de sucursale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-09Parerea ta...

TACHE
13 Iun 2017

PLEACA BANCILE, VIN CAMATARII.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray