2019-10-23 13:18

Un mare magazin ONLINE din România a fost AMENDAT drastic de Consiliul Concurenţei

 |  15:25
Un mare magazin ONLINE din România a fost AMENDAT drastic de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a amendat drastic compania Corsar Online SRL pentru punerea în practică a unei concentrări economice - o preluare, înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurenţă. Amenda se ridică la aproximativ 1,6 milioane de lei.

„În cadrul analizei modalităţii prin care Corsar a preluat controlul aupra domeniilor de internet, respectiv <http://www.marketonline.rowww.marketonline.ro, <http://www.mediadot.rowww.mediadot.ro şi <http://www.azerty.rowww.azerty.ro, autoritatea de concurenţă a constatat că operaţiunea a fost pusă în aplicare, înainte de a primi autorizarea din partea Consiliului Concurenţei, prin listarea pe cele trei site-uri a ofertei de produse aparţinând Corsar, precum şi procesarea şi livrarea produselor către clienţi”, precizează reprezentanţii Autorităţii de Concurenţă, citați de Mediafax.

Corsar este o companie activă pe piaţa comercializării cu amănuntul în principal a produselor din categoria IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice, comercializare prin intermediul platformelor de comerţ electronic, cea mai cunoscuta fiind <http://www.cel.rowww.cel.ro.

Conform legislaţiei în domeniu, orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii, preluarea de control), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane de euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 milioane de euro, trebuie notificată Autorităţii de Concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare.

Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. Adică, înainte de a obţine autorizarea din partea Autorităţii de Concurenţă, în numele companiei care face obiectul tranzacţiei nu se pot lua decizii, cum sunt: modificarea obiectului de activitate restructurarea, închiderea sau divizarea compania, vânzarea de active, listarea (cotarea) la bursa de valori etc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray