2020-02-25 22:57

Una din cinci țigări, în România, vine de pe piața ilegală

 |  11:30
Una din cinci țigări, în România, vine de pe piața ilegală

În România, una din cinci țigări vine de pe piața ilegală (19,2% în ianuarie 2015), potrivit datelor producătorului de țigarete Philip Morris, unul dintre cei mai mari jucători în domeniu. Mai mult, accizele reprezintă 80% din prețul total al țigaretelor, a declarat Steen Hjortholm, managing director pentru cele două companii cu care grupul este prezent la nivel local.

”Din 2011, piața a revenit la evoluția stabile din trecut (-2,7%)”, a declarat șeful companiei, într-o conferință.

Producătorul de țigarete a anunțat că a demarat la Otopeni construcția unei noi stații de tratare a apei uzate, în valoare de 2,7 milioane lei, pe fondul creșterii capacității și producției. Reprezentanții companiei spun totodată că reciclează 97% din reziduurile de la fabrica din Otopeni.

Piața de țigarete este al doilea contribuabil la bugetul de stat al României, cu circa 2,7 miliarde de euro în 2014. Compania a contribuit cu 2,03 miliarde de lei (456,7 milioane euro) la bugetul de stat al României în 2014 (contribuție constând în taxe locale, accize, TVA, impozit pe salarii și profit.

Compania deține în România o fabrică de țigarete la Otopeni, care exportă constant peste jumătate din producție, în 16 țări. Compania importă însă 100% tutunul pe care îl procesează. Fabrica a înregistrat anul trecut un nivel record de producție, de aproape 23 de miliarde de țigarete.

Compania are la nivel local 900 de angajați. Philip Morris International Inc. are 73 de centre de producţie la nivel global, fiind cotată la Bursa din New York.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine