2020-07-05 18:15

Unde se află ultimul CAP din România la care poţi lua un salariu de 2.000 de euro

 |  16:11
Unde se află ultimul CAP din România la care poţi lua un salariu de 2.000 de euro

Se numeşte Combinatul Agroindustrial Curtici şi se află în judeţul Arad. Un reportaj realizat de evz.ro arată că firma se laudă cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro pe an.

CAP-ul din Curtici are terenuri, ferme de animale, livezi şi magazine de desfacere. Un exemplu de succes, agricultorii de aici au obţinut cea mai mare producţie de grâu la hectar din toată ţara.. Pe lângă calităţile solului, profitul se datorează, în mare parte, managementului. Inginerul Dimitrie Muscă ştie cu ce e mai bine să populeze miile de hectare, pe baza unei prospecţiuni a pieţei şi, de mai bine de 20 de ani, nu a dat greş niciodată.

Înfiinţat în 1987, CAP-ul capitalist a devenit un exemplu de afacere de succes. Are o cifră de afaceri de 10 milioane de euro pe an, plăteşte asociaţilor anual câte 1.500 de kilograme de grâu la hectar – un record naţional – iar tractoriştii au ajuns să câştige şi 2.300 de euro pe lună în sezon.

Pentru lucrul pământului, Muscă mizează pe calitatea germană. 17 tractoare Fendt, 14 combine Class, 5 semănătoare Horsch, 5 prăşitoare – aşa arată o parte din parcul motorizat. În plin sezon, cei care lucrează pe combine sunt remuneraţi cu câte 100 de euro pe zi. Tractoriştii primesc şi ei câte 70 de euro pe ziua de muncă în plină campanie agricolă. „Maşinile au valoare mare. Oamenii care lucrează cu ele trebuie să fie responsabili. Trebuie să fii plătit corect ca să exploatezi corect utilajele”, spune Muscă.

În curtea sediului administrativ al holdingului, la oră fixă, sună în difuzoare „Noi suntem Români”. Iar, pentru distracţia copiilor din Curtici, directorul a deschis o mini-grădină zoologică, iar la una din locaţii cresc în libertate păuni, printre găini, pe un gazon care ar face orice englez să moară de invidie, flancat de trandafiri altoiţi, meri şi pruni care au dat în pârg.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz