2020-08-12 11:56

Uzina Dacia de la Mioveni se închide. Aproape 14.000 de salariați vor intra în șomaj tehnic

 |  13:00
Uzina Dacia de la Mioveni se închide.  Aproape 14.000 de salariați vor intra în șomaj tehnic

Vicepreşedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache a anunțat încetarea temporară a activității în Uzina Dacia de la Mioveni, sarariații urmând să intre în șomaj tehnic.

La Dacia lucrează 14.000 de salariaţi.

”Era o măsură necesară şi este în continuare o măsură necesară pentru protejarea sănătăţii celor 14.000 de salariaţi”, a precizat Ion Iordache, la postul de televiziune Digi 24.

Întrebat dacă toţi angajaţi intră în şomaj tehnic, el a precizat că vor rămâne să lucreze pompierii, paznicii, câţiva oameni la mentenanţă, astfel că ”peste 13.500 de oameni vor fi în şomaj tehnic”.

Şomajul tehnic va fi plătit conform Contractului Colectiv de Muncă, cu 85% din salariu, spune liderul de sindicat.

”E o situaţie foarte critică peste care sper să trecem cu bine”, a mai spus el.

Întrebat cu cât va afecta producţia de la Mioveni pe termen mediu şi lung, Iordache a declarat că ”o va afecta cumplit”.

”O va afecta cumplit (producţia, n.r.). Toţi salariaţii sunt conştienţi de acest lucru, dar mai de preţ este sănătatea lor”, a spus acesta.

Liderul de sindicat a afirmat totoodată că se află în discuţii permanente cu autorităţile.

”E un moment foarte grav. S-au avut discuţii în cursul zilei de ieri (17 martie, n.r.), s-a cerut de către liderii noştri sindicali ca statul să asiste în mod practic întreprinderile din mediul privat. Răspunsul a fost că se va analiza şi eu sunt convins că vom primi ajutoare de la stat şi UE, pentru că altfel la foarte multe întreprinderi din jurul nostru salariaţii îşi vor pierde locurile de muncă, mă refer la întreprinderile care furnizează piese pentru Dacia”, a declarat Ion Iordache.

De asemenea, şi cei peste 6.000 de angajaţi ai fabricii Ford de la Craiova intră în şomaj tehnic începând de joi, în urma deciziei companiei de a suspenda ternporar productia la fabricile sale din Europa, ca răspuns la răspândirea coronavirusului.  Pe durata opririi temporare a producţiei, angajaţii Ford Craiova se vor afla în şomaj tehnic şi beneficiază de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, precum şi de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situaţii. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz