2020-02-25 21:31

Valeriu Tabără amendează şi taxează

 |  16:46
Valeriu Tabără amendează şi taxează

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că vaface demersuri pentru ca proiectul de lege privind taxarea inversă, respinsiniţial de Comisia Europeană, să fie în cele din urmă acceptat. Pe de altăparte, oficialul a anunţatproprietariide terenuri nelucrate care nu îngrijesc şi nu curăţă suprafeţele respective vorfi amendaţi cu o sumă de 50-60 de euro pe hectar.

"Credcă în continuare trebuie să se facă demersuri în sensul în care proiectul delege privind taxarea inversă să fie acceptat. Problema taxării inverse nu estenumai la noi şi nu se impune doar în România. Să ştiţi că au probleme mari şiitalienii, şi spaniolii", a spus Tabără, citat de Mediafax.

Înaceastă vară, Comisia Europeană a respins proiectul privind taxarea inversă însectorul alimentar, prin care TVA s-ar încasa la vânzarea produsului înmagazin.

PreşedinteleRompan, Aurel Popescu, a declarat în luna iulie că i-a cerut ministrului finanţelorde atunci, Sebastian Vlădescu, să convingă oficialii de la Bruxelles să acceptetaxarea inversă, pentru că altfel va fi încurajată evaziunea fiscală.

"Aşvrea să clarificăm problemele legate de evaziune, pentru că altfel degeaba totsolicităm bani pentru agricultură, şi în schimb nu venim cu nimic. Nu cred căfiecărui cetăţean al ţării îi convine să bage mâna în buzunar şi să vadă că ande an eu import, de fapt, sau intru într-o zonă speculativă", a spus ValeriuTabără. Prin taxarea inversă în industria alimentară, TVA se încasează înmagazine, nu pe parcursul ciclului de fabricaţie a produselor.

Proprietarii de terenuri nelucrate, amendaţicu 60 euro/ha

Ministrulagriculturi a mai spus că o mare problemă a agriculturii româneşti estereprezentată de cele trei milioane de hectare de teren necultivate. "Nueste o problemă simplă. Foarte mulţi au vorbit de impozitarea terenurilor. Nu!Impozitarea este legată, în primul rand, de cadastru. Pentru că nu poţi să puiacelaşi impozit pe un teren sărătură, chiar dacă este localizat lângă Brăila,şi cernoziomul de la Fundulea", a afirmat ministrul. "Tot cadrulacesta am vrea să-l revedem, am vrea să revedem şi procedurile din ţărileeuropene şi sigur, împreună cu Ministerul Finanţelor am vrea să găsim soluţia,şi este clar că se va ajunge la această taxare, care se referă nu numai laterenurile din extravilan, ci inclusiv intravilan. Nu se referă doar laterenurile private, ci şi la cele proprietate publică, pentru că dacă te ducipe rambleurile de cale ferată şi pe terasamente şi nu numai...", a maispus el. Tabără crede că penalităţile ar putea fi stabilite la un cuantum egalcu subvenţia pe care o primesc agricultorii pe suprafaţa de teren, respectiv50-60 de euro pe hectar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine