2020-07-07 08:52

Veste bună pentru PRODUCĂTORII de legume. Se triplează SUBVENŢIA pe hectar

 |  17:33
Veste bună pentru PRODUCĂTORII de legume. Se triplează SUBVENŢIA pe hectar

Programul de sprijinire a producătorilor români a fost relansat începând cu luna mai, iar vestea bună este că subvenția la legume a crescut de la 1000 la 3000 de euro pe hectar. Printre legumele unde ţara noastră e fruntaşă la nivel mondial este usturoiul. În 2017, producția de usturoi a fost de aproximativ 55.673 tone, pe o suprafață de 9.974 hectare.

”Cu câteva zile în urmă am fost în județul Giurgiu, acolo unde legumicultorii s-au întâlnit cu Liviu Dragnea, ridicând aceste probleme privind extinderea programului și privind ridicarea subvenției de usturoi. La usturoi deja am început. Am pus actul normativ în mișcare. Subvenția a crescut de la 1000 de euro la 3000 de euro, pe hectar. Vom face totul ca legumicultorii să fie stimulați, iar piața să fie aprovizionată cu produse românești de bună calitate”, a declarat ministrul Daea la Antena 3.

Astfel, sprijinul acordat cultivatorilor de usturoi crește de la 1000 de euro la 3000 de euro pe hectar. Până acum, 159 de beneficiari s-au înscris în programul de susținere a producției usturoiului. Ceilalţi sunt sfătuiţi să se grăbească, înscrierile se mai pot face doar până la 15 mai. Botoșani, Iași, Dolj, Mehedinți, Suceava, Teleorman și Timiș sunt judeţele cu cele mai mare suprafețe cultivate cu usturoi.

La sfârșitul lunii februarie, Guvernul a anunțat că producătorii agricoli se pot înscrie într-un program de susținere a producției de usturoi până pe 15 mai, programul urmând să se desfășoare pe o perioadă de trei ani, respectiv 2019-2021. Fiecare cultivator urmând să primească de la stat de 1.000 de euro/ha pentru cultura usturoiului, în limita unui buget de 2 milioane de euro, bani care ar ajunge doar pentru 2.000 de hectare, în contextul în care, potrivit INS, în 2017 au fost cultivate în România aproape 10.000 de ha. Însă, în acest moment bugetul a fost triplat, iar cei care vor să se înscrie în program vor avea mai multe posibilități și mai mulți bani pentru a investi în ceea ce le este necesar pentru creșterea usturoiului românesc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz