2020-02-22 09:26

Vești bune pentru părinți: Aceste indemnizații vor ajunge chiar și la 8500 lei pe lună

 |  12:21
Vești bune pentru părinți: Aceste indemnizații vor ajunge chiar și la 8500 lei pe lună

Vești bune pentru părinți! Aceste indemnizații vor ajunge chiar și la 8500 lei pe lună, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de Senat.

Cei care adoptă copii beneficiază, potrivit legii actuale, de un concediu de acomodare și de o indemnizație aferentă în valoare de 1.700 de lei pe lună. Potrivit unui proiect de lege care a trecut tacit de Senat, această indemnizaţie ar putea fi mai mare decât cea din prezent pentru persoanele singure care vor să adopte.

Modificările din actualul proiect prevăd ca persoanele singure care adoptă un copil să primească un concediu de acomodare mai scurt, numai şase luni, dar vor beneficia de o indemnizație mai mare, de până la 8500 lei, dar nu mai mică de 1700 lei, cât e în prezent.

Dacă legea va intra în vigoare, indemnizația aferentă concediului de acomodare va reprezenta 85% din media veniturilor nete obținute în anul anterior adopției.

Proiectul pentru modificarea art.50 din Legea nr.273/2004 privind procedura adopţiei a fost adoptat tacit de Senat şi are drept scop încurajarea adopţiilor.

Proiectul de lege urmează să intre în dezbatere în Camera Deputaților, care este for decizional. Legea astfel adoptată trebuie să fie promulgată de președintele țării și să apară în Monitorul Oficial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine