2019-10-14 23:51

Vești pentru DATORNICI la stat. Ce REDUCERE vor primi

 |  23:21
Vești pentru DATORNICI la stat. Ce REDUCERE vor primi

Datornicii care îşi plătesc restanţele către stat mai devreme cu câteva luni, adică până la finalul anului, vor primi o reducere de 5%. Inclusiv cei care au de achitat datorii din anii trecuţi, când ANAF nu a trimis decizii de impunere. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici spune că aceste propuneri sunt analizate la minister ca alternative la amnistia fiscală despre care s-a discutat în ultimele luni.

Peste un milion şi jumătate de români au avut restanţe la ANAF, în fiecare dintre ultimii 5 ani. În total sumele se ridică la 3 miliarde de lei pe an, cu tot cu penalităţi şi dobânzi acumulate de atunci. Dacă vor să plătească mai puţin, datornicii vor trebui să strângă banii mai devreme.

Analiştii financiari spun că pentru o colectare mai bună statul ar trebui să pună accentul pe urmărirea mai fermă a celor care nu achită la timp şi să înăsprească penalitățile.

Varianta unei amnistii fiscale care să scape companiile de stat de datorii a fost criticată în spaţiul public, iar ministrul Finantelor spune acum că nu se pune problema ştergerii datoriilor principale şi nici nu se va face o discriminare între companiile de stat şi cele private.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray