2019-07-23 08:06

Vezi ce a decis CCR în legătură cu proiectul de lege referitor la conversia creditelor în franci elvețieni

 |  14:33
Vezi ce a decis CCR în legătură cu proiectul de lege referitor la conversia creditelor în franci elvețieni

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis marți ca neconstituțional proiectul de lege referitor la conversia creditelor în franci elvețieni. Preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, a anunţat că judecătorii CCR au admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Guvern în toamnă.

”Curtea a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a stabilit că legea este neconstituţională cel puţin din două mari motive. Primul este încălcarea gravă a principiului bicameralismului, în sensul că de la propunerea legislativă care a început la Senat şi până la actul adoptat de Camera decizională există o diferenţă substanţială. Senatul a adoptat legea în formula pe care au redactat-o iniţiatorii, iar la Camera Deputaţilor au fost modifcate practic aproape toate articolele”, a spus Dorneanu.

Totodată, s-a considerat că soluţia pe care a adoptat-o Camera Deputaţilor, de reconversie la data încheierii contractului, ”este greşită şi nu corespunde niciunor directive europene”. O decizie în acest caz era aşteptată încă din luna noiembrie a anului trecut, dar a fost amânată de judecători pentru 18 ianuarie şi, ulterior, pentru 7 februarie 2017.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-07Parerea ta...

JUDECATORII NU RASPUND! GHINIO
07 Feb 2017

PUTEM CONSTATA: întotdeauna, când este vorba despre cele 3 puteri "independente" din Romania si Beneficile, Sinecurile lor, CCR voteaza in FAVOAREA LOR ( SIEȘI ) si, intotdeauna ori 99% in DEFAVOAREA CETĂŢEANULUI NORMAL! EI, CU VENITURILE LOR IMENSE, PLATITE DE NOI, CE TREABA AU! ROMANI, NU V-ATI SATURAT DE DUBLA MASURA, DOSARE LA SERTAR TINUTE DE MAGISTRATI, MAFIOTI "IERTATI" DE SUTE DE MILIOANE DE EURO DE PARLAMENT LA COMANDA POLITICA si ARMATA DE GENERALI CARE CONFORL LEGII 134/2014 CUMULEAZA, ACUMULEAZA si IAR CUMULEAZA!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray