2020-04-07 10:49

Vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu, propune returnarea a cinci la sută din TVA persoanelor fizice

 |  19:21
Vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu, propune returnarea a cinci la sută din TVA persoanelor fizice

Vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu, a propus ieri, pe blogulpersonal osoluţie pentru a reveni la TVA de 19% fără a bulversa mediul economic. „Omodalitate de a repara această mărire este deductibilitatea unei cote din TVApentru persoanele fizice, ceea ce înseamnă că se returnează cumpărătorilorpersoane fizice, în bani, cei cinci la sută diferenţă, prin colectareabonurilor fiscale”, este de părere vicepreşedintele PC. Acesta crede că prinaceastă prevedere românii ar fi încurajaţi să ceară bonuri fiscale şi ar aducela lumină o parte din economia neagră.

Bogdan Diaconu propune ca bonurile fiscale colectate depersoanele fizice în urma cumpărăturilor de orice fel să fie prezentate o datăpe semestru la Administraţia Financiară, iar cinci la sută din TVA de pe bonurisă fie returnat prin poştă sau prin card într-un termen dat. VicepreşedintelePC spune că această măsură se aplică în unele ţări din Europa, dar şi în SUA,tocmai pentru a încuraja solicitarea bonului fiscal.

„Mă aştept desigur ca PDL să ignore propunerea sau să spună că eo „bazaconie”, iar peste câteva luni să o auzim din gura Sulfinei Barbu sau aaltui membru PDL. A devenit deja o practică!”, a mai spus Bogdan Diaconu peblogul său, făcând referire la măsurile anticriză ale PDL pe care conservatoriile-au identificat ca fiind plagiate din programul economic alternativ al PC.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine