2020-02-27 07:27

Victor Ponta: Am decis scăderea TVA la 19%, şi nu 20% cum Guvernul a propus iniţial. Măsura, aplicată înainte de 1 ianuarie 2015

 |  07:01
Victor Ponta: Am decis scăderea TVA la 19%, şi nu 20% cum Guvernul a propus iniţial. Măsura, aplicată înainte de 1 ianuarie 2015

Premierul Victor Ponta a anunţat că a fost vizitat la spitalul din Turcia de către miniştrii Sănătăţii, Nicolae Bănicoiu, şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, alături de care a decis să susţină în Parlament scăderea cotei standard a TVA la 19%, şi nu la 20% cum a propus Guvernul iniţial. De asemenea, această reducere ar urma să fie aplicată mai devreme de 1 ianuarie.

Victor Ponta se află în Turcia, unde a fost operat la genunchi.

"În această după-amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu şi Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat şi pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri, deputaţii Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare - reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 ( nu 20%) - astfel închidem şi simbolic dezastrul produs în 2010 / avem spaţiu fiscal bugetar predictibil şi asigurăm un important consens politic (PNL a anunţat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20) / am discutat şi este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!", a scris premierul victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a adus în discuţie şi problema medicamentelor, arătând că din luna iulie va fi aplicată scăderea preţurilor cu 20%.

"2) de la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20% - o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern", a completat premierul Victor Ponta.

„Noi muncim pentru a îndrepta relele trecutului şi a face mai bună viaţa românilor / ceilalţi fac scandal şi sunt iresponsabili!!!", a încheiat Victor Ponta.

Guvernul a anunţat, la începutul acestui an, prin propunerile legate de noul Cod Fiscal, că intenţionează să diminueze cota standard de TVA la 20% de la 24% în prezent.

Premierul Victor Ponta a fost externat duminică din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi. Prim-ministrul a precizat că îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, motiv pentru care îi va cere preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-22Parerea ta...

MANIX
22 Iun 2015

Domnule Ponta,referitor la T.V.A.,sunteti la curent cu un ordin al ministrului de finante,emis in martie 2015,in legatura cu cei care vor sa se declare platitori de TVA ? Domnule Prim-Ministru ,oamenii habar nu au de diferenta intre administrator/actionar si un director de unitate care a intrat in insolventa la solicitarea actionarului majoritar si apoi in faliment,fara ca acel director sa fie anuntat de aceste intentii.Este uluitor ca acestui director sa i se refuze solicitarea de inregistrarea propriei societati ca platitoare de TVA pe motivul actionar/administrator al unei societati care a intrat in insolventa si apoi in faliment.Si inca un amanunt pentru dvs.administratorii judiciari nu urmaresc decat disparitia societatilor aflate in insolventa si vanzarea activelor (in special la fie vechi sau a terenurilor) si incasarea comisioanelor.JAF PE FATA dle.Prim-Ministru al Romaniei.
CRISTESCU
23 Iun 2015

la anul este tot 2015? inghetati anul prin ordonanta? la cate minciuni spuneti una in plus ce, mai conteaza?
CROCODILUL FLAMAND
23 Iun 2015

PINOKIO-COPYPASTE E MAI RAU DECAT CEAUSESCU>>>>>LA ZID IMPREUNA CU METRESA DE PLESHKOI,AMANDOI CA CEAUSESCU
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine