2019-12-06 06:09

Victor Ponta anunţă că rectificarea bugetară este pozitivă

 |  13:44
Victor Ponta anunţă că rectificarea bugetară este pozitivă

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că rectificarea bugetară este una pozitivă, care se înscrie în țintele asumate și în cele convenite cu instituțiile financiare internaționale.

"Rectificarea bugetară ne va păstra în toate țintele pe care le-am stabilit și în bugetul de stat și cu instituțiile financiare internaționale.1,86 (deficit — n.r.) va fi, da? În condițiile în care acum încă avem excedent bugetar, măcar să putem să cheltuim toți banii, nu pe salarii, ci pe zonele de proiecte ca să ajungem la 1,86, pe investiții locale, pe investiții publice", a precizat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a ţinut să menţioneze că şi această rectificare bugetară va fi una pozitivă. "Avem bani mai mulți decât au fost prevăzuți în legea bugetului. Este meritul ANAF-ului în primul rând, care a combătut evaziunea fiscală și meritul politicilor noastre pe care le-am aprobat", a completat Victor Ponta.

Premierul a susţinut că reducerea TVA la 9% la produsele alimentare a determinat încasări mai mari la buget.

"Deci, e o rectificare pozitivă, rectificare în care cam toate cererile pe care le-ați făcut pentru salariile la medici, pentru Transporturi, pentru încălzire, pentru autorități locale, cam tot ceea ce ați cerut, slavă Domnului, am putut să punem în practică. Și, evident, acum toată lumea s-a obișnuit cu normalul, nu e niciun fel de problemă cu salariile, funcționarea instituțiilor. Acum câțiva ani era o excepție și ne bucuram când erau. Acum a intrat în normalitate și acesta este lucrul cel mai important", a afirmat premierul Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray