2020-06-02 15:35

Victor Ponta: Fondurile pentru ajutoarele de stat vor fi majorate la rectificarea bugetară

 |  13:29
Victor Ponta: Fondurile pentru ajutoarele de stat vor fi majorate la rectificarea bugetară

Premierul Victor Ponta a declarat joi, că fondurile prevăzute în buget pentru ajutoare de stat vor fi majorate la rectificarea bugetară, deoarece alocările iniţiale au fost epuizate. Prim-ministrul a mai afirmat că aceşti bani sunt recuperaţi ulterior prin taxe şi impozite.

"Spunea ministrul Bugetului, ieri (miercuri n.r.), că am epuizat anul acesta toate ajutoarele de stat pe care le aveam prevăzute în buget şi le vom creşte, de altfel, la rectificare. Pentru mine e o mare bucurie când o companie vine şi cere ajutor de stat pentru ca să creeze încă 50 sau 100 sau 200 de locuri de muncă. În perioada următoare, cred că sunt cei mai buni bani pe care statul îi poate investi în ceva, pentru că oricum îi recuperăm după aceea prin taxe, prin impozite şi prin dezvoltare economică", a spus premierul Victor Ponta, la o conferinţă pe teme economice.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a anunţat în urma cu o lună, că Ministerul Finanţelor a emis, în primele patru luni ale acestui an, pe toate cele patru scheme de ajutor de stat, acorduri de finanţare în sumă totală de 40 milioane euro, la o valoare totală a investiţiilor de 112 milioane euro.

"De la începutul anului, pe toate cele patru scheme care sunt în vigoare, Ministerul Finanţelor a emis acorduri de finanţare pentru o valoare totală a investiţiilor de 112 milioane euro, valoarea ajutorului de stat - 40 milioane euro, deja plătiţi 21 milioane euro, şi creare a 1.300 noi locuri de muncă”, a precizat ministrul Liviu Voinea.

Ministrul delegat pentru Buget a mai spus că din august 2012 şi până în prezent, au fost emise nouă acorduri de finanţare pe această schemă de ajutor de stat destinată tehnologiilor înalte, valoarea totală a ajutorului de stat fiind de 77 milioane de euro, pentru 3.631 noi locuri de muncă.

Guvernul va efectua prima rectificare bugetară din acest an la sfârşitul lunii iulie-începutul lunii august. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine