2020-01-29 14:48

Victor Ponta: Ultimii trei ani dau curaj şi optimism României că va adera la zona euro

 |  14:16
Victor Ponta: Ultimii trei ani dau curaj şi optimism României că va adera la zona euro

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că ultimii trei ani dau "curaj și optimism" României că își poate atinge obiectivul de a adera la zona euro. Prim-ministrul a făcut această afirmaţie după întâlnirea cu vicepreședintele Comisiei Europene (CE), Valdis Dombrovskis, comisar european pentru moneda euro și dialog social.

"Un obiectiv ambițios, care presupune eforturi susținute și care va implica instituțiile publice, guvernatorul Băncii Naționale, președintele României, Guvernul, Parlamentul, dar și un efort al întregii societăți românești, un efort pe zona economică și socială, pentru ca România să fie capabilă cu adevărat să fie un membru puternic al zonei euro și să aibă o economie capabilă să reziste la competiția din zona euro. Ultimii trei ani ne dau curaj și optimism că putem să îndeplinim acest obiectiv", a precizat premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a asigurat CE şi toți partenerii internaționali că guvernul pe care-l conduce se angajează să respecte toate obligațiile privind aderarea la zona euro.

"Și vreau să asigur și partenerii noștri europeni și societatea românească, fiecare măsură pe care am luat-o a fost o măsură sustenabilă și o măsură de natură să sprijine dezvoltarea echilibrată a României", a completat Victor Ponta.

"Toate măsurile pe care le vom lua în continuare, în cadrul noului Cod fiscal, a celorlalte politici economice, vor ține cont de realitate și de sustenabilitatea acestora.La fel de adevărat este, însă, că România, chiar și cu o medie de 3% creștere economică, o medie foarte bună raportată la restul UE, este departe de a atinge standardele economice și sociale medii ale Europei. Deci, noi trebuie să mergem cu viteză mai mare pentru a recupera aceste decalaje.(...) România nu trebuie să mai ajungă niciodată în situația din 2010-2011.(...) Este o situație pe care trebuie să o evităm și pe care putem să o evităm, luând măsuri atente, sustenabile și bine gândite. Din acest punct de vedere, cred că trendul pozitiv al economiei românești poate să continue într-un ritm susținut și că obiectivul nostru de aderare la zona euro, așa ambițios cum este, poate fi atins printr-o bună colaborare, în primul rând cu instituțiile europene (...) și printr-o bună colaborare la nivel național, între toți factorii decizionali și toți reprezentanții societății", a precizat premierul Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine