2020-02-28 14:47

Videanu îl contrazice pe Vlădescu pe tema majorării salariilor în sectorul bugetar

 |  18:54
Videanu îl contrazice pe Vlădescu pe tema majorării salariilor în sectorul bugetar

MiniştriiSebastian Vlădescu şi Adriean Videanu se bat în declaraţii. Chiar dacă ministrulde Finanţe, Sebastian Vlădescu, declara luni că va fi posibilă doar o creşterede 10% a fondului de salarii anul viitor, ministrul Economiei, Adriean Videanu,consideră că în 2011 salariile se pot întoarce la nivelul de dinainteatăierilor.

"În2011 se vor crea premisele pentru a reveni la salariile de dinainte de tăiereade 25% şi să urce în trepte la nivelul anterior", a declarat marţi AdrieanVideanu.

Salariiledin sectorul bugetar au scăzut, la 1 iulie a.c., cu 25%, Guvernul vizând asftelreducerea cheltuielilor bugetare, în încercarea de a se încadra în ţinta dedeficit bugetar de 6,8% convenită cu FMI.

Înschimb, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat luni că fondul desalarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 de posturidin sistemul public, va permite o creştere salarială medie de peste 10%, pentrucare rămâne însă de stabilit cum va fi distribuită, în baza sistemului unitar. Înurma negocierilor cu FMI, în 2011 Guvernul va avea la dispoziţie pentru platasalariilor bugetarilor 39 de miliarde de euro. Ministrul Finanţelor spune cas-ar putea să nu mai fie nevoie de noi disponibilizări anul viitor, dacă se ducla bun sfârşit cele programate pentru anul acesta. „Pentrua atinge această cifră, pot sau nu pot să fie necesare disponibilizări, depindede nivelul salariului care va fi stabilit prin noua Lege a salarizării unice,valabilă începând cu 1 ianuarie. Este vorba de aritmetică. Dacă salariile vorfi mai mici, numărul de angajaţi poate să rămână acelaşi, dacă salariile vor fimai mari, numărul de angajaţi va trebui redus. Calculul elementar arată că 39de miliarde permite - şi cu restructurarea de 60.000 -, o creştere salarialămedie de peste 10%”, a declarat Sebastian Vlădescu.

Totluni, Guvernul a aprobat normele de aplicare a ultimelor modificări la CodulFiscal. Cei care sunt plătiţi în mod regulat prin drepturi de autor sau prin convenţiicivile trebuie să contribuie la bugetul de asigurări sociale. Vor fi scutiţi dela plata CAS doar cei care primesc bani în acest mod, ocazional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine