2020-03-30 13:47

Videanu susţine că TVA nu trebuie redusă din nou

 |  18:31
Videanu susţine că TVA nu trebuie redusă din nou

MinistrulEconomiei, Adriean Videanu, a declarat că TVA nu ar trebui redusă, însă"odată ce răul s-a produs" prin majorarea acesteia s-ar putea discutadespre scăderea altor taxe, inclusiv a cotei unice, acest lucru depinzând însăde negocierile cu FMI.

"MajorareaTVA produce efecte în primele trei-patru luni de zile. Din punctul meu devedere, odată ce răul s-a produs, revenirea la diminuarea TVA nu cred că este omăsură corectă. Dacă tot produce răul, şi-l produce în primele patru, cinci,şase luni de zile în ceea ce înseamnă inflaţia, dacă ai o rezervă trebuie săumbli la scăderea altor taxe", a declarat Videanu , precizând că acestprincipiu este cel avut în vedere de Guvern.

Întrebatdacă va fi scăzută sau majorată cota unică, ministrul a afirmat laconic:"Aici putem discuta, dacă să o mai reducem, dacă nu. Depinde de ce spaţiuavem". Totodată, el a precizatcă în comparaţie cu TVA care nuafectează firmele, deoarece acestea îşi deduc cheltuielile pentru TVA, cotaunică este o taxă directă. “Impozitul minim va fi eliminat începând cu aceastătoamnă, iar cota unică va fi menţinută şi nu va creşte”,a declarat vineripremierul Emil Boc. Boc a evitat să spună, după ce a anunţat că impozitul minimva fi eliminat din toamna acestui an, dacă acesta va fi înlocuit cu impozitulforfetar, precizând că “detaliile” vor fi prezentate de ministrul Finanţelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine