2019-10-23 15:51

Viorel Ştefan: După ce ArcelorMittal va vinde COMBINATUL de la Galaţi, producţia va creşte, nu va scădea

 |  15:54
Viorel Ştefan: După ce ArcelorMittal va vinde COMBINATUL de la Galaţi, producţia va creşte, nu va scădea

Vicepremierul Viorel Ştefan a declarat marţi, la Parlament, că după ce ArcelorMittal va vinde combinatul siderurgic de la Galaţi (fostul Sidex) producţia va creşte, nu se va restrânge, pentru a se respecta regulile europene de concurenţă.

„Sidex face parte dintr-un pachet mai mare format din 7 combinate, din care 6 vor trebui preluate de un singur investitor. Tranzacţia va fi monitorizată astfel încât să urmeze o creştere de producţie la aceste combinate, nu o restrângere, pentru că altfel ar rezulta efecte nedorite în materie de concurenţă pe piaţa laminatelor la cald şi la rece. Cesiunea nu se va putea face decât cu acordul explicit al statului român", a declarat Viorel Ştefan, citat de Mediafax.

„Va exista şi o monitorizare post-tranzacţie (n.n.- după vânzarea Sidex), pe 5-10 ani, pentru că se vor lua toate garanţiile necesare creşterii afacerii, şi nu restrângerii acesteia, la toate unităţile preluate", a precizat vicepremierul.

Combinatul gălăţean se află pe lista cu unităţi pe care compania ArcelorMittal este dispusă să le vândă pentru a nu încălca regulile legii concurenţei şi cele privind monopolul.

„În cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziţia unităţii Ilva (Italia) - a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino (singura linie de zincare din Italia), ArcelorMittal Galaţi România, ArcelorMittal Skopje Macedonia, ArcelorMittal Ostrava Republica Cehă, ArcelorMittal Dudelange Luxemburg, Liniile de zincare nr. 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, liniile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia", se arată într-un comunicat transmis recent de ArcelorMittal.

ArcelorMittal este lider mondial în industria oţelului şi activităţi miniere, cu prezenţă în 60 de ţări şi amprentă industrială în 19 ţări. În 2017 ArcelorMittal a înregistrat o cifră de afaceri de 68,7 miliarde $ şi o producţie de oţel de 93,1 milioane de tone.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray