2019-11-13 22:48

Viorica Dăncilă anunță că Fondul de Dezvoltare și Investiții devine OPERAȚIONAL

 |  16:02
Viorica Dăncilă anunță că Fondul de Dezvoltare și Investiții devine OPERAȚIONAL

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii devine operaţiona. Astfel, prin acest fond urmează să se asigure dezvoltarea comunităţilor locale din întreaga ţară.

„Începând de astăzi, asigurăm finanţarea pentru proiecte de investiţii prin transferul a 300 de milioane de lei de la Ministerul Finanţelor Publice la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Sunt bani pe care Guvernul PSD-ALDE îi pune la dispoziţia primăriilor şi universităţilor pentru a dezvolta proiecte pentru cetăţeni, vorbim despre creşe, grădiniţe, şcoli, spitale, infrastructură rutieră, proiecte de alimentare cu apă, gaze şi electricitate şi orice alte investiţii de care oamenii au nevoie.”, a declarat premierul în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Procedura de depunere a proiectelor a fost simplificată, astfel încât orice primar poate să ceară finanțare. „Este necesară depunerea doar a două documente pentru obţinerea finanţării. Pentru investiţiile în comunităţile locale, prin acest fond, punem la dispoziţia primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, universităţilor, 10 miliarde de euro pentru următorii 20 de ani.”, a mai spus Dăncilă.

Primăriile din întreaga țară pot să solicita bani pentru maximum două proiecte. Pentru a-i primi, trebuie să transmită Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, cea care gestionează Fondul, autorizaţia de realizare a lucrărilor sau devizul de lucrări şi documentația tehnică necesară demarării execuţiei lucrărilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-25Parerea ta...

ANONIM
26 Apr 2019

II MAI FACE UN MINISTER LUI COCALARUL DARIUS VILCOV . GARANTAT SI APROBAT DE ROVANA
ANONIM
28 Apr 2019

Barbasu mare director la OMV Petrom
TRADATORI DE TARA
30 Apr 2019

MAI FURA SI EA CU CONSILIERI RUSO - IZRAELIENI , PESTE 10 MILIARDE EURO . CU ACTE DE LA PATACHINA . BINE INTELES PARTEA LEULUI COCALAR VILCOV SI BANDITUL DRAGNEA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray