2019-12-05 21:23

Virusul PESTEI PORCINE a fost CONFIRMAT la cea mai mare fermă din România: 140 de mii de porci vor fi SACRIFICAȚI

 |  12:37
Virusul PESTEI PORCINE a fost CONFIRMAT la cea mai mare fermă din România: 140 de mii de porci vor fi SACRIFICAȚI

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat sâmbătă şi în cea mai mare crescătorie din România, de la Gropeni, din judeţul Brăila, circa 140 de mii de porci urmând a fi sacrificaţi începând de luni.

Potrivit directorului DSVSA Brăila, Gicu Drăgan, rezultatele trimise vineri dimineaţă la laboratorul naţional de referinţă au indicat prezenţa virusului pestei porcine la animalele de la crescătoria de la Gropeni, unde e un efectiv de 135.000-140.000 de animale.

”De luni începe eutanasierea tuturor animalelor. E o acţiune de lungă durată, care se va desfăşura pe durata a trei săptămâni - o lună. Cadavrele vor fi îngropate sau incinerate, se va merge alternativ, în incinta complexului”, a declarat directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Complexul de la Gropeni, Tebu Consult, care cuprinde trei ferme este cel mai mare din ţară şi al doilea din Europa, potrivit News.ro.

Brăila era, înainte de declanşarea epidemiei de pestă porcină africană, al doilea judeţ după Timişoara în ceea ce priveşte efectivele de porcine crescute în ferme şi gospodării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-25Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Aug 2018

ce noroc pe ferma lui DRAGNEA de la SALCIA care a stiut cu mult timp inainte ce urmeaza sa se intample si si-a vandut toti porcii inainte sa vina ARMAGHEDONUL cu PESTA AFRICANA....a primit o scrisoare in plic in cimitir de la baba VANGA cea care avea grija de tablourile lui vALCOV...tot asa au fost trimisi la AUSCHWITZ si porcii care existau doar pe hartie in ferma lui STANESCU de la OLT.....unde sunt tigane porcii subventionati de UE? Pai a venit HOLOCAUSTUL si i-am trimis la aUSCHWITZ nu mai am decat hartiile....va rog sa-mi dati despagubiri......ha ha ha stupid people
MAFIA PSD
25 Aug 2018

Incompetenta guvernului mafiot a facut ca sa fie distruse mari complexe de porci , si locuri de munca ale oamenilor Crima organizata a mafiei psd distrugatori ai zootehniei romanest nu va ramane nepedepsita. Sa nu uitam ca aceasta organizatie mafiota a omorat si 59 de copii de rujeola iar epidemia este in crestere. Mafiapsd se ocupa doar de asasinarea justitiei si salvarea criminalului de la puscarie.
Doresc sa comentezCITESTE SI...

Trandafirul ofilit al Brăilei După o serie de contre și declarații contradictorii cu Victor Ponta, fostul premier din epoca Dragnea, Mihai Tudose, a demisionat, pe Facebook, din Pro România, postând chiar și o copie după demisie
02 Dec 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray