2020-03-30 17:14

Vlădescu: “Nu luăm în considerare în acest moment modificarea sistemului de taxe şi impozite”

 |  16:39
Vlădescu: “Nu luăm în considerare în acest moment modificarea sistemului de taxe şi impozite”

MinisterulFinanţelor Publice (MFP) nu ia în considerare, în acest moment, modificareasistemului de taxe şi impozite, dar întotdeauna lucrămcu multe scenarii, iar varianta finală pentru anul viitor va fi decisă de cătreputerea politică, împreună cu partenerii internaţionali, a declarat, vineri,ministrul de resort, Sebastian Vlădescu. În ceea ce priveşte noile previziuniprivind datele macroeconomice, Vlădescu a menţionat că se va realiza orectificare bugetară împreună cu oficialii instituţiilor financiareinternaţionale şi că deficitul bugetar va fi la finele acestui an de 6,8% dinPIB.

Înperioada 26 iulie - 4 august reprezentanţi ai FMI şi ai Comisiei Europene sevor afla la Bucureşti pentru o nouă revizuire a programului multilateral deasistenţă financiară.

Ministrulfinanţelor a susţinut, într-un interviu acordat săptămâna trecută"Ziarului Financiar", că România ar trebui să treacă de la 1 ianuarie2011, după şase ani de cotă unică, la un sistem de impozitare progresivă aveniturilor, inclusiv a tuturor pensiilor, concomitent cu scăderea TVA. Ulterior,premierul Emil Boc a declarat că Vlădescu nu a avut mandat pentru a dezbatepublic tema cotei unice şi a impozitării progresive, care nu a fost analizatăşi aprobată în Guvern, şi a interzis miniştrilor să mai introducă în discuţiapublică subiecte care nu au avizul Executivului.

Lasfârşitul săptămânii trecute, premierul a anunţat că impozitul minim va fieliminat în această toamnă, iar cota unică de impozitare de 16% va fimenţinută, deoarece impozitarea progresivă nu poate aduce venituri suplimentarela buget faţă de nivelul actual.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine