2020-02-17 23:45

Vlădescu recunoaşte că TVA rămâne bătută în cuie cel puţin trei ani

 |  19:29
Vlădescu recunoaşte că TVA rămâne bătută în cuie cel puţin trei ani

Fostul ministru al finanţelorSebastian Vlădescu a precizat că TVA nu va putea fi redusă, cel puţin înurmătorii trei ani, indiferent cine va guverna, iar singura modalitate pentru adiminua nivelul actual de 24% este introducerea unui sistem cu cote progresive,discuţia fiind însă exclusă politic. Cel puţin la un nivel de aşteptare rezonabilăde ordinul anilor nu. Nu ştiu să fac prognoze peste cinci ani sau zece ani. Eunu cred că, indiferent cine va guverna România în următorii trei ani, nu vaputea să reducă TVA", a spus Vlădescu, citat de Mediafax.

Totodată,el consideră că o reducere a cotei unice de impozitare de la nivelul actual de16% nu ar putea susţine stabilitatea sistemului fiscal.

Acestanu crede că în momentul de faţă există un program de relansare obiectiv alRomâniei. “Se poate discuta foarte mult, dar relansarea presupune câtevalucruri care ţin puţin de ceea ce face România pentru că creşterea economică aRomâniei a depins foarte mult de fluxurile externe. Fără fluxuri externe,România nu poate să crească, iar în momentul de faţă, ceea ce trebuie să facăRomânia este să creeze condiţiile necesare pentru ca aceste fluxuri să seredeschidă către România pentru ca investiţiile directe să revină în România,pentru că acest proces este un proces de recâştigare a încrederii, care nu esteuşor”, a spus Vlădescu.

Pede altă parte, fostul ministru al finanţelor a adăugat că, dupăce Radu Berceanu l-a acuzat de "miopie fiscală", MinisterulFinanţelor a fost darnic cu acesta în 2006, când Berceanu era ministru al transporturilor,privind alocarea de fonduri pentru infrastructură, “darrezultatele au fost extrem de limitate”. Referitor la premierul Boc, fostul ministrulde finanţe a precizat că, "în ceea cepriveşte capacitatea primului-ministru de a înţelege complexitatea economieiromâneşti şi mai ales dificultăţile economiei româneşti, cred că există olimită care este generată, în primul rând, de pregătirea domniei sale, defaptul că a fost nevoit să preia economia românească într-un moment de criză.Vorbesc despre o înţelegere limitată într-o perioadă extrem de dificilă”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine