2020-02-19 19:57

Vlădescu: Reducerea la TVA pentru alimente e inutilă, banii vor intra în buzunarele comercianţilor

 |  18:04
Vlădescu: Reducerea la TVA pentru alimente e inutilă, banii vor intra în buzunarele comercianţilor

Ministrulfinanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat ieri că amendamentul privindreducerea TVA pentru alimentele de bază este inutil, pentru că preţurile nu sevor reduce, iar diferenţa de bani va intra în buzunarele celor carecomercializează produsele respective.

"Credcă ordonanţa (OUG 58/2010) în forma în care este, fără nici un fel demodificare, este un document care ar trebui să fie aprobat şi amendamentelecare s-au făcut, inclusiv cele care par foarte bune în favoarea poporului românreferitoare la reducerea TVA la alimente ştiţi foarte bine că sunt inutile,pentru că niciodată TVA-ul nu se va reduce. Se va majora infracţionalitatea,respectiv evaziunea fiscală şi vom încuraja preţurile care se transferă înbuzunarul celor care vând produsele respective", a explicat ministrulSebastian Vlădescu în plenul Senatului.

Vlădescua demontat ipotezele lansate în dezbatere de senatori, potrivit cărorareducerea taxelor şi a impozitelor sunt o soluţiemai bună pe timp decriză. "În ceea ce priveşte discuţia despre teoria economică, se pare căea este foarte simplă: reducem taxele, reducem impozitele, majorăm cheltuielileşi în felul acesta lucrurile merg perfect. Din păcate, teoria economică şieconometria ne arată că nu este posibil, indiferent ce balanţă de venituribugetare şi cheltuieli cu taxe mici vom pune nu vom putea să plătim toatecheltuielile aşa cum se doreşte şi cum s-a făcut în anii în care parte dintrecei care acum ne acuză de măsuri împotriva poporului român au luat măsuri careteoretic păreau în favoarea poporului român", a spus ministrul.

Ela subliniat că mărirea TVA şi lărgirea bazei de impozitare sunt măsuri cetrebuie luate pentru ca România să fie stabilă "după o perioadă în careinstabilitatea a caracterizat acţiunea guvernamentală", iar stabilizareaRomâniei este un proces care costă şi poate fi făcut numai cu parteneriexterni.

"Nicio majorare de fiscalitate nu determină creşterea veniturilor. Este o teorieeconomică. Faceţi o majorare exagerată a fiscalităţii, pe termen scurt s-arputea să aveţi unele rezultate, dar pe termen mediu şi lung va creşte evaziuneafiscală", a declarat, în cadrul dezbaterilor generale, senatorul liberalDan Radu Ruşanu. A.M.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine