2020-04-09 02:35

Volksbank România ar putea fi cumpărată de Banca Transilvania

 |  14:23
Volksbank România ar putea fi cumpărată de Banca Transilvania

Volksbank România SA, membră a grupului austriac Volksbanken, ar pute fi cumpărată de Banca Transilvania SA, a treia bancă din România, au declarat surse pentru Bloomberg.

Rețeaua de sucursale Volksbank din România este alcătuită din 130 de unități, dintre care 23 sunt în București.

OVAG deține 51% din acțiunile Volksbank Romania SA, restul de 49% fiind controlat de DZ Bank AG și WGZ Bank AG, ambele din Germania, alături de grupul francez Groupe BPCE. În 2013, Volksbank România a înregistrat pierderi de 103,6 milioane de euro și active totale de 3,1 miliarde de euro. Comparativ, în primele nouă luni ale acestui an, Banca Transilvania a realizat un profit net de 338 milioane de lei, în creștere cu 41%.

Sursele precizează însă că discuțiile sunt într-un stadiu preliminar și nu există nicio certitudine că se vor finaliza printr-o tranzacție.

La finele lunii trecute, Banca Central Europeană a anunțat că grupul bancar austriac Oesterreichische Volksbanken AG (OVAG), la care statul austriac deține 43% din acțiuni, nu a reușit să treacă testele de stres în condițiile în care BCE a identificat un deficit de capital de 865 milioane de euro.

Comisia Europeană a fost de acord cu intervenția Guvernului austriac în sprijinul OVAG, în 2012, dar a cerut în schimb un program de restructurare care interzice noi injecții de capital din partea statului. Tot în conformitate cu planurile aprobate de Uniunea Europeană, până la finele lui 2015, Volksbanken trebuie să vândă și pachetul de 51% pe care îl deține la divizia bancară din România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine