2020-02-19 19:17

Volksbank, BCR, RBS, ING sau BRD, chemate în instanţă

 |  18:59
Volksbank, BCR, RBS, ING sau BRD, chemate  în instanţă

Mii de români sunt nemulţumiţi de nivelul de calculal ratelor şi ameninţă băncile cu procese colective. Peste 1.000 de clienţi ai Volksbankameninţă că vor da în judecată instituţia de credit din cauza unor comisioaneşi clauze care au majorat rata acestora cu milioane de lei vechi pe lună. Şiclienţii de la BCR sunt nemulţumiţi de calculul aritmetic al băncilor privindnivelul ratelor.

Clienţii nemulţumiţi ai băncilor din Româniaau format mai multe grupuri pe internet, în cadrul cărora discută despreproblemele pe care le întâmpină în relaţia cu băncile şi pun la cale strategiipentru declanşarea unor procese colective naţionale. Trendul înfiinţării deastfel de grupuri a fost declanşat de clienţii Volksbank din Timişoara.Ulterior, această tendinţă a fost continuată prin deschiderea unor grupuripentru clienţii BCR, Bancpost şi, cel mai recent, Raiffeisen Bank. Mai mult,clienţii Volksbank s-au aliat deja în lupta împotriva băncii, iar aproximativ100 de persoane s-au întâlnit marţi seară la Bucureşti pentru a discuta cuavocaţii şi reprezentanţii instituţiei. În urma acestei întâlniri, numărul demembri ai grupului clienţilor Volksbank din Bucureşti a urcat de la aproape 700de persoane marţi seară, înainte de întâlnirea cu avocaţii şi reprezentanţiibăncii, la peste 800 de persoane. Grupul clienţilor Volksbank din Timişoaranumăra miercuri peste 300 de persoane, iar cel al clienţilor BCR aproape 400 depersoane. Avocatul Gheorghe Piperea, care ar putea reprezenta o parte dintreclienţii băncilor, a declarat, ieri, că existau circa 1.000 de persoane care vorsă dea în judecată Volksbank. “Maiexistă un grup de aproape 600 de persoane de la BCR, cu care o să mă întâlnescîn această perioadă. Amînţeles că şi cei de la RBS, ING sau BRD sunt nemulţumiţi. Ideea unui procescolectiv a prins la clienţi, mai ales că cei de la BNR au precizat că nu ar fiîn regulă ca băncile să permită să se desfăşoare aceste procese pentru că estefoarte prost pentru imaginea lor şi pentru sistemul bancar. Sunt tot felul decomisioane de administrare, care de faptascund nişte calcule aritmetice ale băncilor. Prin aceste calcule transleazăpierderile din creditele neperformante pe care băncile le-au dat cu nemiluitaîn anii anteriori, pe clienţii care obişnuiesc să îşi plătească aceste credite.Acest comision uneori ajunge să reprezinte aberantul procent de 25% dinîntreaga rată pe care obişnuieşte omul să o plătească în fiecare lună”, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea.El ne-a explicat că înainte de procese se încearcă o conciliere între clienţişi instituţiile bancare. “Mai sunt clauze de genul dobânda este fixă de 3,95%pe toată perioada creditului şi te trezeşti că după doi ani devine variabilă,şi asta fără acordul clientului”, a explicat avocatul.

BCR: Auexistat clienţi care s-au interesat deja de conţinutul actelor adiţionale

Ionuţ Stanimir, şef comunicare externă laBCR, a explicat că au existat clienţi care s-au interesat deja de conţinutulactelor adiţionale care trebuie semnate în baza Ordonanţei de Urgenţă 50, iarbanca pune la punct detaliile în acest moment. "Între timp, le-am oferitclienţilor răspunsuri la întrebările lor, în special la cele legate de costulfinanţării", a menţionat Stanimir, citat de Mediafax.

Deasemenea, Cristian Radu, reprezentant al Volksbank, a explicat că instituţiaîncearcă să înţeleagă problemele cu care se confruntă fiecare client, înfuncţie de tipul de credit pe care îl are, dar a menţionat că grupul de peYahoo! nu are o organizare formală. Întrebat despre faptul că tot mai mulţiclienţi ai băncilor se organizează în grupuri pe internet, Piperea consideră căacest lucru era "de aşteptat", în contextul în care "bănciles-au comportat ca nişte cămătari cu acte, introducând în contracte tot felul declauze bizare".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-15Parerea ta...

JAK
02 Sep 2010

Uniunea Mediatorilor Bancari este prima si unica asociatie profesionala a mediatorilor autorizati, specializata in medierea conflictelor dintre banci, societati de leasing, asigurari si clientii acestora. Este prima si a ramas unica asociatie care a dat startul specializarii mediatorilor pe domenii urmand si respectand Standardele Europene ale medierii elaborate de Institutul International de Mediere (IMI) cu sediul in Irlanda. Apelarea la mediatorii, membrii ai Uniunii Mediatorilor Bancari si
ROBERT
07 Sep 2010

Va rog sa imi dati si mie un link unde sa ma inscriu in grupul clientilor impotriva celor de la BRD. Va multumesc
ALEXA62
10 Sep 2010

va rog , vreau si eu acelasi lucru ca Dl.Robert , un link spre grupul de clienti nemultumiti e la BDR , PENTRU A MA INSCRIE , AM UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE , AM FOST LA NEGOCIERE SI TOT INCEARCA SA MA PACALEASCA CEI DE LA BRD CU TOT FELUL DE INGINERII FINANCIARE . MULTUMESC
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine