2020-08-05 14:25

Zăpezile înmulţesc dosarele de daună

 |  18:50
Zăpezile înmulţesc dosarele de daună

Companiile de brokeraj din piaţa de asigurări se aşteaptă la o creştere a numărului de dosare de daună pe portofoliile de poliţe intermediate, după topirea zăpezilor, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR).

Brokerii estimează că liniile de asigurări pe care se vor înregistra mai multe cereri de despăgubire vor fi cele auto, de locuinţe şi bunuri şi de răspundere civilă.

Pe portofoliul de poliţe Casco intermediat de compania INK Consultanta Broker s-a înregistrat, în prezent, conform directorului general, Sebastian Matişan, o creştere cu 30% a dosarelor de daună, comparativ cu februarie 2011, în timp ce pe segmentul asigurărilor de locuinţe creşterea este de 100%.

„În februarie 2011, compania noastră nu a înregistrat nici o cerere de despăgubire pentru asigurările de locuinţe intermediate. Anul acesta, în afara daunelor provocate de greutatea stratului de zăpadă, au fost şi solicitări de despăgubiri pentru geamuri sparte din cauza viscolului”, arată Matişan, citat de Agerpres.

„Dacă până acum nu am înregistrat mai multe avizări de daune decât în mod obişnuit, ne aşteptăm ca acest lucru să se întâmple odată cu topirea zăpezilor. Dacă vom avea o topire bruscă şi accentuată a zăpezii şi ploi abundente, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, am putea avea o creştere a cererilor de despăgubire atât pe poliţele intermediate pentru persoane fizice, cât şi pe cele pentru persoane juridice”, este de părere Victor Sraer, director general OTTO Broker.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639554-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz