2020-02-28 16:41

Zeci de mii de PFA riscă să dispară după data de 17 ianuarie

 |  12:33
Zeci de mii de PFA riscă să dispară după data de 17 ianuarie

Potrivit unei legii intrate în vigoare în 2018, zeci de mii de persoane fizice autorizate (PFA), înființate înainte de data de 17 ianuarie 2018, riscă să fie radiate dacă nu își reduc la cel mult 5 numărul de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, până la data-limită de 17 ianuarie 2019.

Atunci expiră perioada de doi ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) o au la dispoziţie pentru a solicita oficiului registrului comerţului din raza sediului profesional înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate – a avertizat Registrul Comerțului. Reducerea claselor de activități CAEN este obligatorie ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. Potrvit legii, “PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce “întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”. Începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare. Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-03Parerea ta...

ANONIM
03 Ian 2019

Mafia psd-alde-udmr distruge capitalul privat românesc. '' Nu ne vindem tara '' , lasa ca o distrugem noi , adica mafia psd-alde-udmr-minoritati. Aceasta este grija fata de romanii cu initziativa privata. Ne intrebam de ce pleaca meseriasii ? Iata motivul pe care nj-l da mafia psd-alde-udmr - minoritati. O sa ramana doar puscariasul draknea si camarila lui aici.
ășTIA -S ASASINII ECONOMICI
03 Ian 2019

ai RO! Iar proștii de români le acordă votul, încrederea ca și cum ar fi Mesia lor!!! Unde ai mai văzut așa imbecilitate?!
BANI FARA NUMAR
03 Ian 2019

AHA . CONSTRUIESC VAPOARE , AVIOANE , CUTI DE CHIBRIT , IZMENE , ZEAMA DE URZICI , 800 DE PARLAMENTARI , 15 000 DE PRIMARI CU PENSII SPECIALE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine