2020-07-03 20:09

Zgârie nori în curtea spitalului CF2. Unitatea spitalicească, vânată de rechinii imobiliari

 |  16:45
Zgârie nori în curtea spitalului CF2. Unitatea spitalicească, vânată de rechinii imobiliari

Ministerul Transporturilor şi conducereaspitalului CF2 au pierdut lupta cu rechinii imobiliari care urmăresc să punămâna pe terenul situat în partea de Nord a Capitalei, cea mai scumpă zonărezidenţială. Pe bucata de teren de circa 4.500 mp, pe care spitalul CF2 apierdut-o în 2008, se va înălţa o clădire de birouri de 14 etaje. Spitalul CF2ar putea fi închis din cauza construcţiei acestui imobil, întrucât lucrărilevor afecta alimentarea cu apă şi încălzirea unităţii spitaliceşti.

Spitalul CF2, cea mai mareunitate spitalicească din subordinea MinisteruluiTransporturilor, are zilele numărate. Surse avizate ne-au declarat căMinisterul Transporturilor pregăteşte avizarea construcţiei unui imobil de 14etaje, chiar lângă spitalul CF2. „Ministerul Transporturilor a pus la cale unplan genial prin care spitalul CF2 să dea cât mai multe rateuri şi până la urmăsă fie desfiinţat, pentru ca cineva interesat să poată pune mâna pe terenul spitalului,care valorează zeci de milioane de euro. Este un act de sabotaj neruşinat dinpartea Ministerului Transporturilor. Prima mişcare a fost în 2008, când obucată de teren din curtea spitalului CF2, în suprafaţă de circa 4.500 mp, afost retrocedată în compensaţie pentru trei proprietari care au avut terenuriîn afara Capitalei”, ne-au declaratsurse avizate.

Zilele trecute, fostul secretar general alMinisterului Transporturilor şi Infrastructurii, Radian Tufă, în prezentsecretar adjunct, a primit o notificarede la societatea Bog Art Office, prin care aceasta informează conducerea MTI căa demarat procedurile de realizare a studiului de urbanism la nivel de planurbanistic zonal pentru construcţia unui imobil de 14 etaje, pe Bdul Expoziţieinr. 1 F. “Subscrisa SC BOG ART OFFICE,(…), prin prezenţădorim să vă informăm că subscrisa, în calitate deproprietară a terenului în suprafaţă de 4.281mp, situat în Bdul Expoziţiei nr.1 F, sector 1, am iniţiat realizarea unui studiu de urbanism la nivel PUZ,pentru obiectivul “Imobil de birouri2S+P+14E, Bdul Expoziţiei nr. 1 F”, studiu ce urmează a fisupus aprobării C.G.M.B.”, se aratăîn nota transmisă de reprezentanţii Bog Art Office către MinisterulTransporturilor.

Până la închiderea ediţiei, Radian Tufă nu aputut fi contactat pentru a ne preciza dacă ministerul îşi va da avizul pentruconstrucţie sau nu, având în vedere că blocul va fi amplasat chiar lângaspital, practic, pe terenul ce a aparţinut unităţii spitaliceşti până în urmăcu doi ani.

Urmeazăo altă fâşie de o jumătate de hectar din spitalul CF2

“Clădireade 14 etaje va fi gard în gard cu spitalul CF2. Lângă gard se află puţul de alimentarecu apă al spitalului, alte conducte şi centrala termică. Noul imobil va afecta puţulde apă şi centrala termică. Actele cadastrale se pot întocmi numai cu acordulvecinilor. Un vecin este Ministerul Transporturilor, care va semna, probabil,aprobarea pentru construcţia acestui imobil.Mai mult, Ministerul Transporturilor a eliberat o altă fâşie de teren aflatăexact lângă gardul care desparte spitalul CF2 de noua clădire. Acolo a foststaţia de salvare a spitalului CF2. Odată cu transferul salvărilor în subordineaServiciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, terenul a fost eliberat. Peacel teren, mai există o farmacie şi alte anexe care pot fi defiinţate foarteuşor. Odată eliberat terenul, rechiniiimobiliari găsesc diverse metode prin care să pună mâna pe bijuteria demilioane de euro”, ne-au mai declaratsursele citate. Reamintim că recent, staţia de salvare a spitalului CF2 a fostdesfiinţată, maşinile fiind transferate în subordinea Serviciului de Ambulanţăal Municipiului Bucureşti.

SpitalulCF2 ar putea rămâne fără 200 de paturi

După tăierea salariilor cu 25%, directoriispitalelor şi policlinicilor din subordinea Ministerului Transporturilortrebuie să reducă numărul de personal şi de paturi. “Din 640 de paturi, spitalul CF2 va rămânecu 420. Se desfiinţează mai multe secţii. În urmă cu două luni, în spitaleledin reţeaua feroviară s-a primit o dispoziţie prin care 20% din personalulfiecărei unităţi spitaliceşti trebuie să fie disponibilizat”, ne-au explicat sursedin cadrul spitalului CF2.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

BERCEANU
13 Sep 2010

in dosarul FNI nu popa e cheia ci dan stratan, el a fost presedinte la Gelsor!!! popa era un executant care a luat totul pe el, ar trebui luat si stratan sa spuna el cum a transferat banii in elbahold cipru si cum de acolo plecau rate lunare catre indonezia via egipt!!! domnilor procurori de ce nu il luati pe stratan, la cati bani are o sa aveti de unde sa platiti tote despagubirile amaratilor care au pirdut ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz