2020-01-28 09:52

Ziarul PUTEREA mulțumește Curții de Conturi a României!

 |  11:55
Ziarul PUTEREA mulțumește Curții de Conturi a României!

Robert Veress

Curtea de Conturi a României este una dintre instituțiile statului care dovedește că își îndeplinește rolul în stat. Mulți au privit cu scepticism sau chiar au criticat deschis numirea lui Nicolae Văcăroiu la conducerea Curții de Conturi, în octombrie 2008. Critici și acuzații au apărut în decursul mandatului său. Iată, însă, că, prin Raportul public al Curții de Conturi pe anul 2014, Rapoartele privind finanțele publice locale pe același an 2014 și Raportul de activitate pe anul 2015, sunt loviți crâncen Victor Ponta (să nu uităm că, socrul său, fostul senator Ilie Sârbu, este vicepreședinte al Autorității de Audit a Curții de Conturi) și Liviu Dragnea, fiind îngropată guvernarea PSD, partid din care a făcut parte și Văcăroiu. Pagube imense, cheltuieli publice deșănțate, sunt fapte pe care presa le-a semnalat, iar opozanții le-au înfierat. Rapoartele Curții de Conturi relevă că acuzele au fost întemeiate, verificările inspectorilor instituției confirmând jaful din administrația publică centrală și locală.

Ziarul PUTEREA mulțumește Curții de Conturi a României!
zoom

Acest jaf se cifrează la peste 6 miliarde de euro doar în 2015! Din suma respectivă, cam un miliard de euro se recuperează direct, în urma verificărilor și măsurilor aplicate, însă restul este fie definitiv pierdut, fie trebuie recuperat prin acțiunea concertată a altor autorități (ANAF, DNA, Parchet General, instanțe de judecată).

Curtea de Conturi a crescut în mandatul Văcăroiu și la capitolul transparență, iar o dovadă în acest sens este mapa care a ajuns la redacția PUTEREA, cum a ajuns și la alte media. Mapa conține rapoartele menționate mai sus, prezentate pe suport CD, precum și o adresă către conducerea publicației, semnată în persoană de Nicolae Văcăroiu, cu următorul mesaj: „Activitatea desfăşurată de Curtea de Conturi, atât la nivel central, cât și la nivel teritorial, este reflectată anual prin rapoartele de activitate elaborate de instituţia noastră, astfel încât, prin misiunea pe care aceasta o are, de a susține promovarea responsabilităţii, a corectitudinii şi a celor mai bune practici în gestionarea performantă a fondurilor publice, opinia publică să aibă o imagine cât mai fidelă a locului şi rolului acestei instituţii în sistemul instituţiilor fundamentale ale statului român. În acest sens, ca urmare a activităţii specifice de control/audit financiar extern desfăşurate în anul 2015, Curtea de Conturi a elaborat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 94/1992, privind organizarea şi funcţionarea Curții de Conturi a României, republicată, următoarele rapoarte: Raportul public şi sinteza raportului public pe anul 2014; Rapoartele privind finanțele publice locale pe anul 2014; Raportul de activitate pe anul 2015. Precizăm că rapoartele sus-menționate urmează a fi publicate pe pagina de internet a instituției noastre www.curteadeconturi.ro. Pe această cale, ne exprimăm speranţa că rapoartele privind activitatea specifică desfăşurată de Curtea de Conturi pe parcursul anului 2015, vor reprezenta un instrument eficient de lucru pentru informarea corectă a opiniei publice cu privire la modul de administrare a resurselor financiare ale statului de gestionare a patrimoniului public şi privat al statului în anul 2014, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”.

Mulțumim Curții de Conturi și îi urăm succes în activitatea curentă și viitoare!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-04

Documente:Parerea ta...

MAX
04 Feb 2016

Perfect spus domnule "Analistul" !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine