2019-08-18 08:52

Aceşti suficienţi care nici de obrăznicii nu sunt buni

 |  19:32
Aceşti suficienţi care nici de obrăznicii nu sunt buni

Începuse când am intrat în birou. De pe unul dintre calculatoare seauzea Traian Băsescu. Imediat, recunosc stilul neîntrecutului orator CrinAntonescu. Realizez că liderii Opoziţiei reuşiseră, în sfârşit, să urce DealulCotrocenilor. Mă gândesc că, iată, pot ceva prin ei înşişi, că să vezi cemi-ţi-l pun la punct pe şeful statului, ce soluţii o să aud, în direct, dingura lor pentru amărâţii de români.

Trosc-pleoşc, intervine Victor Ponta: “Domnule preşedinte, noi nu amvenit aici pentru compromisuri, şi nu cu dumneavoastră facem compromisuri! Euvin cu materiale scrise. Vă prezint propunerile noastre”. Dacă e pe aşa, de cese mai obosiră până la Palat, îl întreb pe colegul cu calculatorul? A dat dejafaliment Poşta Română? Au cerut să se transmită toată discuţia în direct, vinerăspunsul care face lumină. Aha, deci tot de show e vorba, tată, de prostitpoporul cu televizorul.

Văzând stenograma integrală, trebuie să recunosc că paternitatea ideiica presa să rămână în sală aaparţinut, într-adevăr, cuplului Ponta-Antonescu, că este o iniţiativă, unînceput timid, dar un început, că sunt în stare şi de a propune câte ceva, nudoar de a reacţiona la temele lansate de Băsescu.

Dar, cum nu s-a mai pomenit ca preşedintele să ofere cadouri inamicilorsăi, călcându-şi pe inimă şi pe cutuma că presa stă în sală doar la început,pentru imagini, aş fi putut crede că s-a gândit să înceapă negocierea cu un miccompromis. Pentru a le cere, apoi, aşa cum s-a întâmplat, unele mult mai mari.Însă Băsescu ştia, ca şi toată lumea cât de cât informată, cu ce gânduriveniseră cei doi. Chiar ei având, luni, grijă să le dezvăluie într-o conferinţăde presă. Astfel, cu viclenia-i binecunoscută, s-a decis pe loc să sefolosească de arma lor. Să vadă românii cine-i mai tare la dat cu tifla, cui îistă mai bine să fie obraznic. Eu zic că i-a ieşit, replica mea preferată dintoată ţigăneala de ieri aparţinându-i: “Domnule Antonescu, văd că faceţi erorimari, dar m-am obişnuit cu suficienţa dumneavoastră. Să nu vă imaginaţi cămonopolul gândurilor inteligente este doar la dumneavostră”. Păi, se compară cuce a reuşit Antonescu mai bine: “Am venit cu speranţa că vom discuta cu preşedinteleunui stat, şi nu cu liderul unui partid”? Sau cu a lui Ponta: “Dacă faceţi cevapentru ca un primar să nu stea la uşa doamnei Udrea pentru a face un drum,atunci avem pe ce vorbi.”?

Întâlnirea cu delegaţia Puterii nu a mai fost transmisă în direct, darîmi închipui foarte uşor cât de obraznic a fost Emil Boc, de preşedintele nuşi-a permis să-şi mai calce pe cutumă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639250-03-20Parerea ta...

MENATWORK
22 Iun 2011

ei, sa nu eagaram. Impertinenta lor e comarabila cu prostia de care dau dovada. Deci la cote inalte!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray