2020-05-29 02:18

Acum să mai avem şi grija lor!

 |  16:44
Acum să mai avem şi grija lor!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, vrea ca cele aproape 2.000 de cadre din birourile ministerului să se implice pentru a acorda suport structurilor operative în exercitarea atribuțiilor de ordine și siguranță publică, pe perioada stării de urgență.

Ca atare, Vela a dispus ca, începând cu 7 aprilie, 1.868 de persoane din cadrul unităților aparatului central al MAI și al unor structuri aflate în subordinea acestuia să fie delegate sau detașate, după caz, la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, respectiv la inspectoratele de poliție județene, pe raza cărora acestea locuiesc. Astfel, circa 120 de angajaţi din cei 180 ai Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) au fost împrăştiaţi pe secţiile de poliţie din Capitală. De asemenea, printre cei trimişi în stradă de Marcel Vela, la propunearea secretarului de stat Bogdan Despescu, se numără şi cei peste 200 de sportivi şi antrenori de la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, dar şi cei de la Centrul Cultural al MAI, inclusiv persoanele de la Ansamblul artistic Ciocârlia. Cum s-a făcut „trierea” celor care merg la secţii, cine a decis şi în ce condiţii, rămâne de analizat de cei de la vârful Ministerului Afacerilor Interne. Dar, imediat după ce politiştii din aparatul central au ajuns la secţiile de poliţie au apărut şi problemele. Nimeni nu a ţinut cont de stare de sănătate a celor de la birouri şi de măsurile de protecţie la COVID-19 pentru aceştia. Dar, mulţi dintre cei trimişi în stradă n-au îmbrăcat  haina militară decât poate doar de Ziua Poliţiei. Astfel, în aceste zile, la secţiile de poliţie se deruleză scene demne de Vacanţa Mare. Bărbaţi şi femei pe care hainele de poliţist stau ca pe gard, doamne trecute de prima tinereţe, adică în prag de pensie, abia se târăsc în patrulare prin cartiere să-i verifice pe cei aflaţi la izolare. Poliţişti cu grade mari, care ani de zile n-au ieşit din birou, sunt puşi acum la munca de jos, adică să ia pulsul cetăţeanului aflat în stare de urgenţă. În această perioadă, Garcea de la Vacanţa Mare jubilează când vede că are o mulţime de ucenici pe străzile Capitalei! Însă, cea mai mare problemă o au şefii de secţie şi cei aflaţi de serviciu pe unitate. De ce? Pentru că ei se confruntă cu o problemă în plus, destul de serioasă. „Deşi aveam probleme cu numărul de personal, ca urmare a pensionărilor pe bandă rulantă, şi ne chinuim să facem faţă la problemele de zi cu zi, acum, prin trimiterea celor din birouri, trebuie să mai avem şi grija lor!”, spunea cu năduf un şef de secţie din Capitală.

Cum starea de urgenţă va dura până pe 15 mai 2020, o să fi o veselie de pomină pe la secţiile de poliţie care s-au pricopsit cu poliţiştii din birouri, adică se vor putea filma multe episoade din Vacanţa Mare. Dar, n-ar fi exclus ca după ce trece stare de urgenţă, tandemul de poveste al Internelor, Vela-Despescu, să ajungă la concluzia că majoritatea celor de la birouri nu îşi mai au obiectul muncii în aparatul central al MAI, şi, ca atare, ori rămân la secţii ori...la revedere!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine