2020-04-07 17:06

Adevărata campanie pentru vulnerabilizarea lui Băsescu

 |  20:00
Adevărata campanie pentru vulnerabilizarea lui Băsescu

Preşedintele are, din nou, dreptate: presa nu-şi face cumtrebuie meseria. Dacă jurnaliştii respectau ad literam codurile meseriei,Băsescu dispărea din viaţa publică, sau cel puţin se vedea doar o dată, de douăori pe mandat că există. Astfel, manualul recomandă că ştirile despre uneveniment care s-a întâmplat au prioritate în faţa celor despre un evenimentcare ar putea să se întâmple, iar acestea se află în urma ştirilor careconsemnează zicerile unor oameni politici. Urmând propriile norme, jurnaliştiiar fi trebuit să ignore sau să expedieze în ştiri de două rânduri majoritateaintervenţiilor prezidenţiale. Căci Băsescu nu a făcut mai nimic, nu existărealizări, bune-rele pe care să le faci cunoscute lumii. Să remarcăm, totuşi,că a reparat o linie de tramvai căreia i-a spus metrou uşor, că a plătitregeşte o firmă care a proiectat Podul Grant şi apoi a fugit la Cotroceni.Aici, i-a numit premieri pe Tăriceanu şi pe câţiva de Boc, l-a desemnat peCroitoru, a promulgat Cota unică, legea salariilor dascălilor şi creştereapensiilor, astăzi ştampilate drept nesimţite/cancer. Şi, recent, a promulgatlegea de creştere a TVA şi de reducere a salariilor bugetarilor. Restul suntdoar vorbe. A condamnat comunismul şi pe Tăriceanu, l-a făcut imoral peVoiculescu, l-a demascat pe Geoană, a atacat presa etc. Toate sunt doar ziceri,imagine, declaraţii, scandal, nimic concret, care să rămână când se va tragelinie, odată şi oadată. De altfel, dacă urmăriţi discursul oficial, chiar peBăse îl trădează formularea: am zis, am spus, am avertizat...Nu există amfăcut. Ce-ar fi, deci, dacă presa ar ignora, pur şi simplu, declaraţiileprezidenţiale. Dacă le-ar da locul cuvenit: o ştire mică, de coloană, sau chiardeloc? Aceasta ar fi adevărata campanie anti-Băsescu, aici s-ar putea coalizamogulii,evident cu excepţia mogulului bun, proaspăt numit la şefia TVR în loculmogulului rău, Sassu. Poate că Băsescu ar fi primul afectat de ignorarea sa,care o să-l doară mai rău decât criticile.Abil în a transmite mesaje clare, către o categorie sau alta, care sălase urme chiar şi dacă sunt demonizate de presă, Băsescu a crescut şi s-amenţinut într-o atmosferă ostilă. Sunt curios ce va face cu una indiferentă?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-21Parerea ta...

GEORGETA
08 Iul 2010

presedintele face toate acestea sperand ca va ajunge pe prima pagina a istoriei. Da, va ajunge pe prima pagina a istoriei negre. domnule presedinte, nu esti singurul detept din tara asta! Sunt altii mult mai destepti, dar nu vrei sa recunosti! Cu cine te certai ieri la RRa?!
SOCRATES
08 Iul 2010

eu unu il tratez cu indiferenta,iar cind apare la teve,schimb canalul pe otv :)) (acum asta e mogulu' rau). vorbe,vorbe,fii,fice,nepoti,nepoate...sa se vada ei intre ai :))
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine