2020-07-05 04:49

Adio cătușe

 |  19:53

Răzvan Mateo Mateescu

A trecut și proiectul lui Șerban Nicolae, care le face viața mai ușoară corupților și interzice încătușarea acestora. Păi ei sunt nevinovați, săracii, cum să îi plimbi în cătușe în fața poporului? Și să ne gândim și la colegii care încă au scăpat: e frumos să se uite la televizor și să le tremure chiloții (cum se spune în poporul de care toți vorbim) când îi văd pe arestați?

Americanii nu stau pe gânduri și îi pun în cătușe pe corupții lor de nu se văd. Asta dacă nu se predau de bunăvoie, cum a făcut acum câteva zile liderul majorității din Senatul Statului New York, Dean Skelos, care a venit cu fiul său de mână la FBI, ambii fiind acuzați într-un caz de corupție. Tot din New York, am găsit o știre de la arestarea fostului președinte al Adunării (un fel de cameră a deputaților a statului), Sheldon Silver, acuzat că a luat o mită de 4 milioane de dolari. Într-o poză din „New York Post” îl vedem cu cătușele la mâini, pe bancheta mașinii, între agenții FBI, cu jurnaliștii călare pe geam, să îl fotografieze.

Dar cătușele astea, nu or fi ele și un semn pentru cei care s-ar gândi să pună la cale vreo „afacere” și să fraudeze statul? Dacă viața e frumoasă, furi de rupi, cu milioanele de euro, și te duc la poliție cu limuzina, apoi scrii niște cărți în pușcărie, câteva luni, și scapi, te întorci la ronțăit agoniseala făcută prin fraudă… să tot fii corupt. Intimidare, ioc.

E cloaca noastră, să nu își bage nimeni nasul în treburile noastre chiar dacă miros urât, ca să nu spunem că put. Cam asta înțelegem din ieșirea isterică a senatoarei partidului lui Voiculescu (PC), doamna învățătoare Cristiana Anghel, la adresa ambasadelor SUA și Marii Britanii. PC-ista ar vrea, așa, dacă ar avea ea „putere”, să îi declare „persona non-grata” pe ambasadorii care nu-și țin gura când se dă în cap statului de drept în România și să îi și expulzeze.

Dacă vă era dor de Băsescu, aflați că le-a zis una grea, pe Facebook, parlamentarilor de la putere care umblă pe la Codul Penal să-și salveze corupții. „Opriți-vă, imbecililor!” e doar titlul tiradei fostului președinte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz