2019-11-13 00:13

Apus de soare ca-n Caragiale la...Giurgiu

 |  12:15
Apus de soare ca-n Caragiale la...Giurgiu

Într-o dimineață de iarnă, în timpul slujbei religioase, cei 2.000 de credincioși au fost surprinși să vadă intrând în biserică doi oameni îmbrăcați în negru, din cap și până în picioare, cu fețele acoperite și având la ei pistoale automate.

Unul dintre ei spune: “Cine este dispus să încaseze un glonț pentru Hristos să rămână pe loc”. Imediat, corul a fugit, diaconii au fugit și ei, iar cea mai mare parte a credincioșilor a părăsit biserica. Din cei 2.000 de credincioși au mai rămas numai 20. Bărbatul care vorbise și-a scos gluga, s-a uitat la preot, și a spus: Părinte te-am scăpat de toți ipocriții și acum poți să începi slujba. O zi bună! Și cei doi oameni s-au întors și au plecat. Cam așa s-a imtâmplat și se întâmplă în politica giurgiuveană, numai că locul preotului este luat de baronul Niculae Bădalau, iar rolul celor doi bărbați în negru a fost jucat de Victor Ponta și Liviu Dragnea. În locul pistolului automat, cei doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru au folosit Ordonanța 55/2014.

Peste noapte, “preotul” Bădălău s-a trezit în biserică, adică în organizația PSD Giurgiu, cu peste 30 de primari care s-au lepădat imediat de sutana galbenă și-au îmbrăcat-o pe cea roșie. Biserica a început să devină neîncăpătoare pentru credincioșii îmbrăcați în roșu. Preotul Bădălău era în culmea gloriei, începuse hegemonia roșie, fapt pentru care a început să se uite cu dispreţ din amvonul PSD la cei de jos. Însă, un singur lucru n-a luat în calcul: o scară ca să coboare din amvon. Între timp, scara a fost luată de Dragnea și, astfel, Bădălău s-a trezit singur în biserică. Rând pe rând, “credincioşii” în roșu  au început să-l părăsească și, azi, a mai rămas doar cu câțiva diaconi. Acum, în biserica sa, adică în organizația PSD Giurgiu, a început să se difuzeze o replică celebră a lui Farfuridi din “O scrisoare pierdută” a lui Ion Luca Caragiale: “Ne ducem, dar gândește-te stimabile, că suntem membrii aceluiași partid... Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie, dacă o cer interesele partidului, dar s-o știm și noi... De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noștri, cu Mihai Bravul și Ștefan cel Mare: iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători... Salutare, salutare, stimabile!”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray