2020-05-25 15:11

Aşteptările a 54,50% dintre români

 |  20:02

Valentina Grigore

Avem un nou preşedinte. Câţi români se bucură sau câţi ar fi preferat ca alegerile să aibă alt rezultat, nu mai contează. Contează însă ce va face noul preşedinte Klaus Iohannis cu încrederea pe care 54,50% dintre români i-au acordat-o.

Aşteptările românilor sunt mari. Şi importante. Românii (atât cei care l-au votat pe Iohannis, ignorând manevrele electorale disperate ale oponentului Victor Ponta, cât şi cei care nu l-au votat şi s-ar fi aşteptat ca actualul premier chiar să le dea măririle de salarii, indemnizaţii şi ajutoarele promise) vor să vadă că, poate pentru prima oară de la Revoluţie, lucrurile sunt făcute bine în ţara asta măcinată de lipsuri, hoţii şi minciuni.

Românii ar vrea să aibă medicamente şi spitale unde chiar să te faci mai bine, nu de unde pleci mai bolnav decât ai intrat sau direct în coşciug. În ce ţară am ajuns să trăim dacă un copil de doar 14 ani trebuie să dea statul în judecată pentru a-şi câştiga dreptul la viaţă?

Românii ar vrea un sistem de educaţie competitiv şi performant, nu şcoli în care topul calităţii se face după mărimea şpăgii.

Românii ar vrea profesori şi medici plătiţi corespunzător cu importanţa muncii lor. Unde s-a mai văzut ca aceia care au grijă de sănătatea noastră şi cei care răspund de formarea viitoarelor generaţii să aibă un salariu de mizerie, vrednic de o măturăreasă?

Româncele ar vrea să fie susţinute în încercarea de a face copii. Cine  a mai văzut un stat care, deşi este în picaj vertiginos la capitolul natalitate, nu dă doi bani pe cuplurile care trebuie ajutate să aibă copii sau pe mamele care au avut curaj să facă un copil, deşi conştiente de faptul că indemnizaţia primită de la stat nu acoperă nici pe departe salariul pe care l-ar fi putut avea.

Românii ar vrea să aibă un trai mai bun, contracte „pe bune” şi nişte salarii decente, nu angajatori care, din cauza birurilor impuse de stat sau din rea-voinţă, nu plătesc munca prestată. Ar vrea să vadă şi nişte controale pe la diverşi patroni care aplică legea după bunul plac, care folosesc tinerii absolvenţi drept „carne de tun” fără să îi plătească sau să îi ajute în carieră.

Românii ar vrea să dispară toţi hoţii care au jefuit ţara de la Revoluţie încoace. Şi ar mai vrea, dacă se poate, cu sutele de milioane de euro recuperate din aceste furturi dovedite, dar ignorate ani de-a rândul, să fie create condiţii mai bune de muncă şi de viaţă.

Cam multe de făcut! Dar pentru asta s-a ieşit la vot în proporţie atât de mare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine