2020-03-30 12:11

Avertisment pentru SOV: Celula sau întoarcerea la matcă

 |  17:51
Avertisment pentru SOV: Celula sau întoarcerea la matcă

În urma admiteriirecursului lui Sorin Ovidiu Vîntu (asta nu înseamnă că s-a terminat procesul,dimpotrivă, el urmează să fie judecat în libertatepentru favorizarea infractorului, infracţiune numită de Ioana Maria Vlas “unvax”) rămân întrebări care aproape sunt imposibil să-şi găsească răspunsul. Aufost prieteni la cataramă Vîntu cu Băsescu, cine a beneficiat mai mult de peurma acestei legături, cât a durat amiciţia şi de ce s-au despărţit, în ceproporţie s-a amestecat politicul în sfera justiţiei?

Din punct de vederejuridic, este favorizarea infractorului infracţiunea pentru care s-a forţatarestarea, singura cu care Vîntu putea fi agăţat sau procurorii mai aveau la îndemânăşi alte articole din Codul de Procedură Penală. Dacă da, de ce s-a lucrat de mântuială?A fost iniţiativa Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică de a-l anchetape Vîntu, ori s-a acţionat la ordin să se deschidă respectivul dosar penal?

Ce factor ar fi pututinterveni în 2 decembrie 2009 de s-a ajuns ca lucrarea să fie plimbată întredouă instituţii (Parchet General – Parchet Capitală - Parchet General, întimpul record de două ore)? Cine a sunat la cabinetul procurorului general pentrua se începe cercetările, cu o zi înainte de confruntarea televizată dintrecandidaţii la Preşedinţie? Sau anchetatorii l-au priponit pe Vîntu din exces dezel, pentru a se remarca, cunoscându-se relaţiile duşmănoase dintre cei doicorifei? Cine ştie cât de strânsă a fost legătura de prietenie şi de ce nu amai putut continua? Dacă ar fi să luăm de bun ultimul cuvânt al omului deafaceri din faţa magistraţilor Curţii de Apel, am spune că ruptura s-a produs înmomentul în care ideile sale privind modernizarea României au fost furate depreşedinte şi asumate pe site-ul prezidenţial. Din declaraţia lui Vîntu rezultăcă l-a mai deranjat un lucru. Şi anume că preşedintele şi-a făcut avioane dinprincipiile sale. Se aştepta “inculpatul” ca Traian Băsescu să facă publicăechipa de lucru? Asta ar fi însemnat să oficializeze legătura în faţa naţiunii.Or, Băsescu nu avea cum, fiindcă în toate campaniile electorale el seautodefinea drept luptătorul aprig împotriva hoţilor şi mincinoşilor.

Vîntu le-a mai spusmagistraţilor că şeful statului l-a rugat să-l susţină cu ocazia referendumuluidin 19 mai 2007. Dar înainte de asta, pe 19 februarie 2007, Traian Băsescu afolosit pentru prima oară sintagma “mogul de presă” pentru Sorin Ovidiu Vîntu, DinuPatriciu şi Dan Voiculescu, susţinând că doresc să controleze conducereapolitică a ţării.

Deşi îl percepuse cape un real pericol, este inexplicabil cum după această acuzaţie, trei luni maitârziu, Băsescu ajunge să-i ceară lui Vîntu sprijin la referendum. Ori Băsescua jucat un rol, de formă, în faţa poporului criticându-l pe Vîntu şi, înrealitate, se întâlnea cu el pe ascuns, ori Vântu minte că i s-a cerutajutorul. Ar fi cuvântul unuia împotriva celuilalt. Totuşi, lumea se lua dupăce vedea la televizor şi, într-adevăr, în acea perioadă, s-a remarcat o întoarcerela 180 de grade în politica editorială a Realităţii. Dovadă că, pe 13 mai 2007,cu 6 zile înainte de referendum, Ludovic Orban avea să declare că Traian Băsescueste un “impostor”, fiind omul lui Sorin Ovidiu Vîntu. “Cine îl susţine pe Traian Băsescu? Realitatea TV. Cine esteproprietarul Realităţii? Sorin Ovidiu Vîntu. Cine îl sprijină pe Traian Băsescu?Sorin Ovidiu Vîntu. Nu mai este Sorin Ovidiu Vîntu omul lui Traian Băsescu, cia ajuns Traian Băsescu, omul lui Sorin Ovidiu Vîntu”. Chiar dacă Vîntu anegat atunci acuzaţiile aduse, punându-le pe seama luptei de campanie electorală,miercuri, în faţa magistraţilor, a dezvăluit apropierea sa de Traian Băsescu.Cu patru zile înainte de referendum, pe 15 mai 2007, şi Traian Băsescu făceaacelaşi lucru pe postul B1TV, infirmând zvonurile legate de prietenia cu Vîntu.Şi, totuşi, de ce abia acum s-a dat OK-ul pentru inculparea lui Vîntu? “Îmi pare rău să vă spun că o sumă deinstituţii a acestui stat nu face altceva decât să execute ordinele unui singurom”, spunea joi la proces. Să nu fi ştiut procurorii atâta carte sau au lăsatintenţionat viciile de procedură, astfel încât să poată fi atacate în instanţă?Şi atunci ce s-a urmărit? Un avertisment (de 7 zile) punându-l să aleagă întreo celulă de câţiva metri pătraţi şi o întoarcere la matcă?

Lumea se întreabă dece, dacă ştia că era monitorizat 24 de ore din 24, omul de afaceri a vorbit petelefoane fără să se ascundă, transmiţând chiar şi prin SMS-uri numerele de penoile cartele. Mulţi au numit-o naivitate, prostie, alţii că nu şi-a mai luat măsuride precauţie, fiindcă era convins că Geoană va ieşi preşedinte. Pare că şi-aajutat urmăritorii să-l monitorizeze mai uşor. De ce? Fiindcă nu-i este frică ştiindcă, oricând, poate să deschidă dulapul plin cu scheleţi. Mama FNI a intuit aicifoarte bine: “Sorin Ovidiu Vîntu va cădeaîn picioare, că are informaţii despre mulţi oameni importanţi care vor trebui să-lajute”.

P.S.: Până acum, Vîntua dezvăluit două întâlniri cu Traian Băsescu, având drept scop momente-cheiedin viaţa preşedintelui. Întâlnirea din parcarea de la Tâncăbeşti unde i-acerut sprijinul pentru a câştiga prezidenţialele din 2004 şi cea pentrureferendumul din 2007, când Băsescu fusese suspendat de Parlamentul României.Se spune că întotdeauna adevărul este la mijloc. Însă putem constata că şefulstatului este cel care pretinde. S-ar putea ca “execuţia” (ordinul lui Băsescu afost să-l “facă” pe Vîntu, iar procurorii au refuzat, de aceea au lucrat prost)să fie chiar pe bune, având în vedere că preşedintele nu mai are acum nici uninteres, Constituţia interzicându-i să mai candideze o dată.

Bătălia va fi egală abiacând Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte, însă mulţi spun că trage cu dinţiisă fie prim-ministru în mandatul din 2014, tot ca să nu scape din mână frâieleputerii. Numai aşa poate el să lupte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine