2020-02-23 09:38

Avocatul Doctorului

 |  19:30

Alin Burtescu

Cătuşele DNA declanşează boli infractorilor, „Beciul Domnesc” acutizează afecţiunile noi descoperite astfel încât imediat se fac cereri de schimbare a măsurii luate împotriva lor. Săracii hoţi bolnavi.

Despre Sorin Oprescu, ajuns de vreo două sătămâni în arest preventiv, se ştia, încă dinainte ca procurorii să-l acuze de luare de mită, că e bolnav. Probleme cu diabetul, inima... Luni i s-a făcut rău şi a ajuns la Spitalul „Sfântul Ioan”, unde a stat o oră. Miercuri, avocaţii săi au cerut să fie transferat la Spitalul Militar pentru consult, însă au fost refuzaţi de Poliţia Capitalei, care totuşi a precizat că Oprescu poate fi consultat „la locul de deţinere de către un medic nominalizat expres”. Această variantă a fost exclusă de medicii primarului general suspendat.

În toată această ciorbă medico-avocăţească şi-a făcut joi apariţia Avocatul Poporului. Victor Ciorbea s-a autosesizat după ce a citit pe site-urile a două televiziuni de ştiri despre situaţia lui Oprescu. Astfel, un medic şi un reprezentant al unui ONG se vor prezenta la arestul Capitalei pentru a vedea care este situaţia.

„Am dispus să efectuăm mai mult de o anchetă, o vizită care trebuia să fie inopinată. De dragul şi la presiunea dumneavoastră nu va mai prea fi inopinată”, le-a spus Ciorbea jurnaliştilor, precizând că după vizită „s-ar putea face imediat o recomandare către conducerea arestului acţionând şi pe linie ierarhică şi se poate merge până la vârful ierarhiei, respectiv minister, poate chiar mai sus, Guvern, Parlament”.

Următoarele întrebări vin firesc: Pe site-urile de ştiri, sunt atâtea cazuri grave ale cetăţenilor simpli care ar intra în competenţa Avocatului Poporului, de ce nu se autosesizează de fiecare dată? De ce e Sorin Oprescu mai special? Sau Ciorbea nu citeşte decât site-urile a două televiziuni? Or, fostul prim-ministru se bagă doar în seamă ca să-şi justifice salariul?

Oprescu a cerut joi judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti să îi fie schimbată măsura arestului preventiv cu una mai uşoară. În sala de judecată, acestuia i s-a făcu rău din nou, revenindu-şi după ce a primit îngrijiri. Magistraţii au rămas în pronunţare. Ciorbea nu a fost prezent şi nici alt reprezentant al Avocatului Poporului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine