2020-04-05 15:43

Baba Multimedia poate declanşa războiul în PDL

 |  19:43
Baba Multimedia poate declanşa războiul în PDL

Nicinu vă daţi seama ce potenţial exploziv are propunerea ministrului Videanu, de monitorizare a preţurilor.Practic, această banală “măsură preventivă pentru corecta informare acetăţeanului” este un pas hotărât în direcţia reformei şi riscă să-i pună încap nu doar o tabără din PDL, ci întregul partid.

Laprima vedere, noul mercurial îi revoltă pe cei ce lucrează în business sau facesă zâmbească restul lumii. Parcă şi vezi o pensionară, ruptă de foame, cuminvesteşte într-un PC banii de coşciug, ca să scaneze în fiecare dimineaţăunde-i pâinea mai ieftină cu doi bani, ca apoi să traverseze oraşul, dupăchilipir, că tot s-a scos subvenţia la abonamente. Astfel privite lucrurile,ideea e o simplă formulă de propagandă. Comercianţii ştiu să te păcălească, înmagazin, cu promoţiile lor, darămite pe unsite cu mii de firme şi sute de mii de produse. Cine să le mai ţină socoteala:pe site scrie preţul celui mai ieftin produs, când ajungi la magazin nu găseştidecât vârful de gamă. Asta în cazul televizoarelor, pe care omul şi le ia o dată la câţiva ani. Pâinea şi salamul... Până laurmă, tot la marile reţele de hipermarketuri face reclamă un astfel de Observator.Poate ele să se concureze mai abitir, una cu alta, ceea ce ar putea temperainflaţia. În Grecia, sursa inspiraţiei, inflaţia a explodat, dar cine ştie ceva fi la noi?

Eunu m-aş grăbi să resping propunerea. Cu o condiţie: Observatorul să priveascăşi preţurile de achiziţie la care cumpără bunuri sau servicii Guvernul şicompaniile naţionale. Să poată compara fiecare român cât costă un kilometru deautostradă (care se face) în Croaţia şi cât costă kilometrul acela care stă detrei ani în construcţie la noi. Să vedem cât costă un Mega de informaţiecumpărat de ministrul Sandu, chiar cel care voia un site de jumătate de miliardde euro, şi cum iau programe accesibile alte ţări de nivelul nostru. Poate îimonitorizează puţin Observatorul şi pe primarii PDL, poate aruncă o privire şipe piaţa energiei. Atunci da, merită! Dar dacă o să ne spună că preţurile cucare cumpără Negoiţă platani mai scumpi ca baobabii sunt secrete, în schimb osă se lupte cu preţul şteviei, Baba Multimedia poate să iasă la pensie de peacum.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine