2020-08-15 23:54

Bădălău, obsedat de…Ceaușescu

 |  13:54
Bădălău, obsedat de…Ceaușescu

Ministrul Economiei, baronul de Giurgiu Niculae Bădălău, împreună cu soția sa Rodica, a deschis, la începutul lunii aprilie 2019, acțiune în instanță pentru doi dintre cei care au protestat în fața vilei sale din Bolintin Vale.

Astfel, la reclamația celor doi soți Bălădău, Judecătoria Bolintin Vale a deschis dosarul nr.1639/192/2019 împotriva pârâților Mălin Augustin Bot și Marian Tivilic Moroșanu, zis „Marian Ceaușescu”. La începutul lunii decembrie 2018, Niculae Bădălău, a fost „călcat” și de protestatarii #Rezist, care i-au legat de poarta vilei sale din Bolintin Vale un closet în care au pus o poză a social-democratului, peste ea turnând un lichid galben. Întreaga acțiune a fost filmată și postată pe rețelele de socializare. Closetul a fost legat de poartă de Marian Ceaușescu, unul dintre protestatarii prezenți la majoritatea acțiunilor anti-PSD. Echipat cu un fes specific imaginilor cu Moș Crăciun, protestatarul a spus că a adus un „cadou” din partea Diasporei pentru ministrul Niculae Bădălău. El a amintit de faptul că, la o petrecere la care Bădălău a fost naș, vara trecută, lăutarii i-au dedicat o melodie cu versurile „Lai, lai lai, să vină Diaspora...hai, lai, lai, lai, că noi ne pi...m pe ea”. Ceaușescu a turnat apoi în closet un suc „nociv” de culoare galbenă. Pe closetul alb, protestatarii au scris „PSD ciuma roșie”, „Dragnea” și „Bădălău”. De asemenea, protestatarii au pus în closet o poză cu Niculae Bădălău.

Nu trebuie omis faptul că, prin 1983, studentul Niculae Bădălău era adus la Giurgiu sub escortă, de către niște tovarăși milițieni, pe motiv că fusese prins, la granița cu Moldova sovietică, cu mai multe icoane și bijuterii din aur pe care vroia să le treacă dincolo, adică să le „mărite” la tovarășii de peste Prut. Dar, milițienii lui Ceaușescu l-au lăsat să-și continuie studiile, mai ales că, având ochiul format, au intuit că tânărul „promite” și că va avea un viitor de aur. Practic, tovarășii milițieni de pe vremea lui Ceaușescu, de altfel, oameni de onoare, au considerat că nu se cuvenea ca așa, din prima, să-i curme brusc cariera strălucitoare unui student al Facultății de Îmbunătățiri Funciare București, doar pentru niște icoane și câteva ghiuluri din aur. Intuiția tovarășilor milițieni din Giurgiu s-a adeverit ceva mai târziu, prin 1989, când evlaviosul turist din 1983, de la vama moldovenească, devenit între timp subinginer, a fost surprins cu patru saci de grâu în portbagaj, pe care i-a vândut unui localnic pentru 1.200 de lei. Atunci, tovarășii milițieni n-au mai fost așa de generoși cu el, drept pentru care l-au trimis să se căiască vreun an de zile. Dar, mai milostiv, Nicolae Ceaușescu l-a iertat de păcate, prin grațiere, pe tizul său Niculae Bădălău. Acum, Bădălău l-a dat în judecată pe „Ceaușescu” (pe numele lui adevărat Marian Tivilic Moroșanu)…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz