2020-07-14 13:57

Baletul talentatului domn Ciolacu

 |  15:14
Baletul talentatului domn Ciolacu

La doar două zile după ce Dragnea era trimis la Rahova, cu 172 de voturi „pentru” și 120 „împotrivă”, Marcel Ciolacu era ales, oarecum surprinzător, președinte al Camerei Deputaților.

De ce surprinzător? Pentru că Ciolacu era un necunoscut în PSD până când Dragnea l-a numit vicepremier fără portofoliu în cabinetul Mihai Tudose, adică să fie “ochiul și timpanul“ baronului de Teleorman pe lângă premierul venit din Balta Brăilei. Dar, la scurt timp Dragnea a simțit că Ciolacu fluieră în biserică, adică face balet între el și Guvern, și îl trece pe linie moartă. Astfel, după vreo șase luni de baletat între Palatul Parlamentului și Palatul Victoria, și după câteva partide pescuit cu Dragnea în Deltă și la Belina, Ciolacu își anunță demisia pe Facebook. “Mulţumesc premierului Mihai Tudose, întregii echipe guvernamentale şi tuturor colegilor mei pentru modul exemplar în care am colaborat în această perioadă. A fost un efort extraordinar pentru a duce la îndeplinire angajamentele din programul de guvernare cu care am câştigat alegerile. Avem o creştere economică record, am crescut salarii şi pensii, avem cea mai mică rată a şomajului şi am demarat investiţii majore în infrastructură. Sunt rezultate bune care oferă viitorului guvern o bază solidă pe care să construiască în continuare astfel încât să aducă prosperitate românilor”, scria Ciolacu, pe Facebook. Totodată spune că se va întoarce “cu fruntea sus” în Parlament, unde va continua să se “dedice serviciului public în beneficiul României” şi va continua să se lupte pentru toate proiectele care vizează dezvoltarea judeţului Buzău. Pentru ce proiecte s-a luptat poate aflăm doar vizitând locația din Buzău unde a funcționat un fost sediu UTC? Din ianuarie și până în septembrie 2018, Ciolacu a stat “cu fruntea sus” în Parlament, adică pe “mute” și “ciocu mic”. Dar în septembrie 2018 a semnat scrisoarea disidenților din PSD care cereau demisia lui Liviu Dragnea. Ulterior, baronul de Teleroman și-a mutat reședința la Rahova, iar Ciolacu i-a luat locul la șefia Camerei Deputaților. Vin alegerile prezindețiale, unde este alături de Viorica Dăncilă, dar după ce aceasta pierde alegerile îi cere demsia acesteia și pe 25 noiembrie 2019, Ciolacu se înscăunează țn fruntea PSD.

A fost în echipă cu Dragnea și apoi cu Dăncilă, dar acum el le-a luat locul la partid și la Camera Deputaților. Din acest moment a început jocul de gleze a lui Ciolacu la Palatul Cotroceni și totodată baletul cu PNL și cei din PSD. A “uitat” să meargă cu prounere de premier la Cotroceni, după demiterea lui Orban, la fel cum a procedat Dragnea, în 2015, după Colectiv când Cioloș a fost impus premierül “guvernul meu”. Dar marele spectacol de balet a lui Ciolacu a început după declanșarea stării de urgență ca urmare a epidemiei de COVIT 19. Seară de seară, pe perioada stării de urgență, el și-a etalat talentul de balerin pe sticla televizoarelor. La începutul lunii aprilie, liderul PSD amenința cu moțiune de cenzură după încetarea stării de urgență. După ce a trecut starea de urgență, Ciolacu s-a răzgândit așa cu făcea Tăriceanu când era premier, și anunță că PSD, împreună cu aliații din Parlament, va depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului, doar după finalul stărilor de urgență sau alertă. Iohannis e mulțumit. Orban jubilează că mai guvernează. PSD agonizează, iar Ciolacu baletează pe muzica de la Cotroceni. Șmecherie de șmecherie!

Mai mult, Ciolacu ne anunță că „Partidul e «viu». Prohodul PSD se tot cântă de 30 de ani.” Numai că, Ciolacu stă prost la capitolul istorie și matematică pentru că PSD s-a constituit în iunie 2001, adică acum vreo 19 ani. Doar o mică diferență de vreo 11 ani, adică cam tot atâția ani cât trecuseră de când a aflat Ponta că luase un împrumul de la Omar Hayssam. Între timp, nervii bubuie în PSD față de baletul făcut de talentatului domn Ciolacu. Și primul care a sărit la gâtul lui Ciolacu este deputatul de Arad, Dorel Căprar, care susține că liderii PSD Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu "au vândut interesele naţionale ale României şi au rupt ţara în favoarea intereselor de grup", cu referire la adoptarea legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

"Ce-avem noi aici? Avem una bucată ţară, nepreţuită, pentru mine şi mulţi alţi români, monedă de schimb pentru alţii, printre care şi Marcel Ciolacu, ţară negociată, răstignită şi dată pe bucăţi. Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie aşa-zisului Ţinut Secuiesc este o chestiune nu doar extrem de gravă din toate punctele de vedere, ci şi o trădare asupra suveranităţii naţionale a statului român. În acest moment, PSD-ul condus de Ciolacu şi Stănescu, conduşi şi ei la rândul lor de cine ştie cine, au vândut interesele naţionale ale României, au rupt ţara în favoarea intereselor de grup ale marelui strateg Ciolacu şi complicilor lui, aşa cum a respectat democraţia şi la Arad, în cadrul PSD, tot aşa şi acum, fără să clipească aruncă ţara în mâinile unor grupuri de interese", a scris Căprar pe Facebook. Totodată, el s-a adresat, apoi, retoric, liderului interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "De ce ne vinzi, Marcele? De ce vinzi ţara? Care sunt interesele tale? Dacă te uiţi în oglindă, eşti mulţumit de ceea ce vezi? Iată, Marcel Ciolacu dovedeşte încă o dată că nu are cum să conteze pentru el statutul PSD dacă nu contează integritatea ţării!". "Colegilor din PSD le spun că partidul va muri pe mâna acestui vânzător de ţară şi de neam", a mai scris deputatul PSD.

Ulterior, Dorel Căprar a fost exclus din PSD, iar Ciolacu este în continuare la butoanele PSD și tot îl amenință pe Orban cu moțiunea de cenzură, dar Șică știe că Ciolacu nu o va face, ca să nu-l supere pe Iohannis. Nu degeaba, pesediștii cu ștate vechi se freacă la ochi și nu le vine să creadă că au scăpat de Viorica și au dat de Marcel-ică!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz