2020-04-07 17:52

Băsescu i-a dat un dos de raport peste faţă lui Geoană pentru „draga ANI”

 |  19:42
Băsescu i-a dat un dos de raport peste faţă lui Geoană pentru „draga ANI”

Uitându-mă la conferinţa de presă a preşedintelui ţării,ca replică la raportul Comisiei Europene, stăteam şi mă gândeam la cine apolitizat mai mult procesul de reformă a justiţiei - comisarii de la Bruxelles sau chiar TraianBăsescu? Şeful statului a ţinut neapărat, şi cred că l-a satisfăcut profund pretextuloferit de acest raport, să sară la gâtul lui Mircea Geoană, în calitatea sa depreşedinte al Senatului. Căci aici s-a produs derapajul din cauza căruia AgenţiaNaţională de Integritate nu mai poate funcţiona după cum s-a convenit cuBruxelles-ul. Nu la Camera Deputaţilor. Acolo, Miss România devenită preşedinteîşi face treaba cu seriozitate şi responsabilitate pentru interesul naţional,nu pentru lupta politică.

Nu am putut să nu remarc faptul că Traian Băsescu apronunţat, în cinci minute, cuvântul „senat” de vreo cinci-şase ori, ca fiind vinovatpentru căderea în bot a „dragei ANI”, pentru „schilodirea” legii. Departe demine gândul de a crea un scut în jurul lui Mircea Geoană, însă preşedintele ţăriis-a plâns de politizarea raportului fără să-şi dea seama că el însuşi atransformat „povestea Legii ANI” (expresia îi aparţine) într-o bătălie politicăîn care a profitat de moment pentru a sări la gâtul opoziţiei şi al preşedinteluiSenatului.

În rest, toate merg bine în ochii lui Traian Băsescu,inclusiv lupta anticorupţie. Şi Guvernul merge bine (deşi creşterea TVA nu i-a fostpe plac), şi Camera Deputaţilor merge bine. Numai opoziţia şi Senatul îi dauinsomnii. Evident, nu? Că doar Camera superioară a Parlamentului este condusăde un om aflat de cealaltă parte a fileului.

Nu prea l-am auzit pe preşedinte vorbind despre recomandărileCE, pe bună dreptate, privind achiziţiile publice. S-a rezumat la a se plânge căraportorii au exagerat analizând şi acest capitol. Nu prea îi convine că doarla putere sunt oamenii lui. Ei se ocupă de achiziţiile publice importante.

L-am văzut pe Traian Băsescu suspinând pentru că, înanaliza lor, comisarii europeni s-au luat de întreaga Românie, care „nu-şirespectă angajamentele”. Cum!?! România lui? Toată? Cu serviciile secrete, cuGuvernul, cu parchetele, cu ANI, cu acei cinci milioane de români (dacă or maifi tot atâţia). Nu se poate, nu-i corect. Nu toată România, ci doar Senatul şiopoziţia. Ei sunt de vină. D-aia este criză, d-aia sunt salarii tăiate, d-aiaeste TVA mare, d-aia este sărăcie, d-aia ne-o ia Bulgaria înainte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine