2020-02-24 06:55

Băsescu îi aruncă mănuşa lui Boc

 |  19:00
Băsescu îi aruncă mănuşa lui Boc

Ieri, noii miniştriai Cabinetului Boc au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în faţa preşedinteluiTraian Băsescu. Totul a decurs într-o atmosferă caldă, plăcută şi prietenească,fără să se înregistreze vreun incident. Singurul lucru care a atras atenţia afost mersul şchiopătat (din piciorul stâng) al ministrului transporturilor,Anca Boagiu. Colegii spun că proaspăt numita avea mersul modificat încă de joiseară, când s-a întrunit Colegiul Director al PDL. Nici culoarea mov (simbolizeazăflacăra violet, care influenţează câmpurile energetice, purificându-le şiarmonizându-le) de la cravata preşedintelui, a primului-ministru, de la rochia şipantofii de lac (cu floricele în vârf) ai Elenei Udrea nu a mai şocat penimeni. Cine-i mai crede?

Cei 6 miniştri au datcitire textului, jurând cu mâna dreaptă pe Constituţie şi pe Biblie. Exact aşafăcuseră în 23 decembrie 2009 şi cei care au fost expediaţi acum. Emoţionaţi,cu vocea gâtuită spuneau atunci: “Jur să-midăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materialăa poporului român...”. La fiecare remaniere sau schimbare de structurăguvernamentală, miniştrii se jură că vor avea grijă de popor. Până la urmă,ceremonia de depunere a jurământului este un demers protocolar, fiindcă aproapeîntotdeauna, jurămintele nu sunt respectate. Când martorii într-un proces latribunal jură cu mâna pe Biblie că vor spune adevărul şi numai adevărul, uneoriapar situaţii în care judecătorii îi prind că mint şi ajung să-i cercetezepentru mărturie mincinoasă. Aţi văzut vreodată un ministru care să păţeascăceva, pentru că şi-a încălcat jurământul?

Şeitan şi Vlădescuciteau în luna decembrie răspicat şi cu putere de convingere că se vor străduidin toată fiinţa lor să dea ce-i mai bun cetăţenilor acestei patrii: “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şipriceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român...”.Potrivit DEX, propăşirea înseamnă “progres”, dar şi “proces de dezvoltare de la o stare inferioară la una superioară; mers înainte”.Aţi simţit cumva că v-au crescut nivelul de trai şi bunăstarea? Dacă propăşirea înseamnă starea de bine, deprogres, atunci cum se face că salariile în 2010, după cum a constatat unexpert al FMI, au ajuns la nivelul anului 2005? Deci nu mai avem de-a face cu opropăşire, pentru că ne-au trimis înurmă cu 5 ani. Este, de fapt, regres.

Bineînţeles că şefulstatului va da vina pe criza din lume şi, până la urmă, de ce au fost remaniaţicei 6 miniştri? Pentru că nu au transpus întocmai măsurile de austeritate? Nemirăm, fiindcă după cât de greu o duce lumea, se poate spune că le-au aplicatcu vârf şi îndesat. Unde se mai găseşte în Europa o ţară atât de scumpă precumRomânia? Atunci de ce Traian Băsescu a fost nemulţumit de ei? Să înţelegem că nou-veniţiitrebuie să se facă luntre şi punte ca să-i aplice măsurile aberante de ieşiredin criză?

Ieri, preşedinteleera, chipurile, supărat pe Şeitan şi pe Vlădescu din cauza cozilor de la ghişeepentru declararea drepturilor de autor. Speră să mai intre în graţiile presei. Darşi pentru plata stimulentelor în Ministerele Muncii şi Finanţelor. În timpulnegocierilor pentru acordarea de noi tranşe, FMI ceruse tăirea stimulentelor.Dacă cineva a îndrăznit să mai umfle salariile cu aceste stimulente în lunaaugust, după cum susţine şeful statului, să înţelegem că l-a aruncat pe Boc înaceeaşi oală? Cei doi miniştri, Şeitan şi Vlădescu, au acţionat de capul lor?Nu au raportat primului- ministru modul în care începuseră să facă “economii”pentru reducerea deficitului bugetar?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-07Parerea ta...

SILE
03 Sep 2010

As vrea sa clarific un lucru, iesirea din criza nu se poate face prin,,masuri" luate de guvern. Ea se face prin munca reala a oamenilor.Ce poate face guvernul si clasa poplitica e sa ofere o legislatie clara si coerenta o fiscalitate care sa permita intreprinzatorilor sa supravietuiasca si cam atit.Dar daca acest atit e vai de capul lui(avem o constitutie gaunoasa, schweizer mai mult gaura decit brinza- Iosif Boda fost consilier prezidential), ne miram degeaba de ce LALAIM de 20 de ani.Zi buna!
VICK
05 Sep 2010

Doamna Lidia, cu tot respectul in clasa a VI-a la materia numita Geografie nu gasiti "localitatea Dambovita". Eu am fost la sectia de politie sa declar un furt acum multi, iar a doua zi dimineata m-am trezit la usa cu toata familia autorului furtului. Atunci era la putere PSD-ul. In Galati si acum tot PSD-ul este la PUTERE!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine