2020-04-08 09:59

Băsescu îi răspunde lui Crin printr-un raport al Curţii de Conturi

 |  19:49
Băsescu îi răspunde lui Crin printr-un raport al Curţii de Conturi

Ieri, ValentinIliescu, şeful Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, a dat o bombă,spunând că deţine un raport al Curţii de Conturi de pe vremea când Executivulera condus de Tăriceanu. Potrivit acestui raport, banii nu au mai ajuns lainundaţii, ci au luat drumul clientelei politice a liberalilor.

Cine poate să ne spunădacă au fost alocaţi bani pentru inundaţii şi ce s-a făcut cu ei? S-a apucatcineva să facă cercetări? În urma viiturilor şi-au pierdut viaţa 24 de oameni,unii poate din vina lor, fiindcă au refuzat să-şi părăsească vatra şi animaleledin ogradă, alţii pentru că, neapreciind corect proporţiile, s-au aventurat înmijlocul puhoaielor. Însă cei mai mulţi au fost înghiţiţi de ape din casele lor.Este ca la un accident de muncă. Când la construirea pasajului Băneasa s-asurpat un mal şi au murit trei persoane, s-a făcut imediat anchetă, rezultând căvina i-a aparţinut firmei de construcţie care câştigase licitaţia pentrurealizarea pasajului. În privinţa inundaţiilor, nu ştim la această oră dacăs-au declanşat cercetările asupra ruperii digurilor. În sarcina unor instituţiicad primele evaluări: Inspectoratul în Construcţii, Ministerul Mediului, ApeleRomâne, prefecturile şi Consiliile Judeţene din zonele afectate de inundaţii.Odată începute verificările, ar trebui să se facă expertize tehnice prin care săse spună dacă presiunea apei a fost mai mare decât rezistenţa digurilor. Suntnişte calcule matematice relativ simple. Dacă presiunea nu a fost atât de mare şitotuşi apa a dat năvală, se poate spune că digul a fost prost proiectat. Dardacă va reieşi că indicii de proiectare au fost respectaţi şi digurile au cedat,înseamnă că cineva a furat din bani. Sau din materiale pentru ca unii să-şiridice case de vacanţă. Ori e posibil ca banii toţi nici să nu mai fi intrat înîntărirea digurilor, ci să fi apucat-o pe alte căi.

Secretarul de stat pentruRelaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, se află pe lista de aşteptare pentru şefiaPDL Vâlcea, încă din luna mai, când a cerut transferul de la PDL sector 1Bucureşti. Anunţul său de ieri poate avea un dublu ricoşeu: fie să se pună bineîn partid fiindcă cei numiţi de la Centru nu prea sunt agreaţi pe plan local (declaraţia a fost făcută chiar la Rm. Vâlcea), fie sevrea o replică dată liberalilor de către Traian Băsescu faţă de propunerea luiCrin Antonescu privind alegerile anticipate prezidenţiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-07Parerea ta...

EANU
11 Iul 2010

da' daca niste gurlani au facut gauri in diguri, cine-i de vina ? sau gurlanii au si ei ministru ?
SOCRATES
12 Iul 2010

eu ramin cu vesnica intrebare: este cineva capabil sa faca ceva (evident,pozitiv) si pentru tara asta ?!!!? nu sfaturi de genul "fa-ti mamaie piinea in cuptoru' tau " :)) "fiimea a facut scoli in usa si de buna a cistigat mandat de euro" :)))))) "fratioru' meu sireacu .....rudele nu le alegi :) ne-am saturat de tatisme,gaozari,tiganca asta imputita ( nu e vorba de bercea ce e rubedenie)mincat seminte pe stadioane,promisiuni,sfaturi ...ace ,bice si....sincere condoleante pt R
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine