2020-02-18 00:15

Băsescu le-a “tras-o” poliţiştilor rutieri, deşi n-au fost la miting

 |  19:28

Vineri,24 septembrie, la ora 17.00, s-au luat două hotărâri importante, una pentru ţară,în sensul că FMI ne mai dă nişte bani, şi una privindu-l strict pe preşedinte,faptul că nu mai are nevoie de poliţişti în însoţirea coloanei oficiale. Potrivitlegii, preşedintele nu are o legătură directă cu Poliţia, ci SPP este cel carestabileşte: numărul de echipaje (faţă, spate sau motociclişti), traseul pe careurmează să se facă deplasarea, Poliţiei Rutiere revenindu-i şi rolul să asigureintersecţiile prin care să circule înaltul demnitar. Că şeful statului va umblafără însoţitorii de la Rutieră nu este o noutate, au mai fost situaţii când preşedintelea mers alături doar de ofiţeri ai SPP. Cel mai recent exemplu este cel din staţiuneaNeptun, din 20 august, când Băsescu a mers la restaurantul Cireşica, unde un avocatspune că a fost pălmuit. Atunci, Poliţia Rutieră a aflat de la televizor de escapadapreşedintelui la cârciumă, probabil vă mai amintiţi că ofiţerii SPP şi patronulde la Cireşica au fost singurii martori oculari ai ineditei scene nedemne de unpreşedinte.

Înconcluzie, Băsescu putea să renunţe la serviciile Poliţiei Rutiere şi fără să batătoba fiindcă, aşa cum am mai spus, a mai avut parte de asemenea episoadediscrete. Acum, însă, a vrut să facă public anunţul, urmare a recentuluiprotest pe care, ieri, l-a catalogat, de câteva ori, ca fiind ilegal. Culmeaironiei, nimeni de la Circulaţie nu a manifestat vineri, probabil poliţiştiirutieri au fost confundaţi cu şefii posturilor de poliţie din ţară. Este cu atâtde neînţeles cu cât preşedintele i-a sancţionat pe toţi poliţiştii şijandarmii. La porţile Palatului Cotroceni şi-au vărsat amarul şi poliţiştii dela frontieră, dar pe ei nu s-a răzbunat. Oare de ce?

Unlucru interesant este în comunicatul de ieri al SPP, prin care se spune că respectivastructură nu-şi asumă responsabilitatea pentru atribuţiile poliţiştilorrutieri. Traian Băsescu nu realizează dimensiunile deciziei sale, dacă ieri aajuns cu bine la serviciu, din Floreasca la Cotroceni, nu înseamnă că a făcutcea mai bună alegere şi că poate circula şi fără poliţişti, ci doar că înweekend Capitala este golită de maşini.

P.S.:În ciuda faptului că a declarat că renunţă şi la Jandarmerie, ieri, Vila Lac 2era păzită cu străşnicie de jandarmi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine