2020-07-07 13:16

Băsescu trage Suediei o flegmă în figură. Ne reprezintă?

 |  20:51
Băsescu trage Suediei o flegmă în figură. Ne reprezintă?

Traian Băsescu a declarat miercuri, potrivit unui site aladmiratorilor săi, că fostul ambasador al Suediei s-a transformat în geambaş deavioane. Preşedintele a sancţionat, astfel, eforturile diplomaţiei scandinavepentru promovarea ofertei de avioane Grippen. În 2004, acelaşi Băse a spusdespre premierul francez Raffarin că a venit în vizită oficială în România casă-şi ia tainul de la Năstase. Atunci, el reprezenta Opoziţia. E posibil cadiplomaţia franceză să fi ţinut minte, dar marele public nu cred că a pierdutdouă secunde să afle ce a spus un politician din Bucureşti, la un talkshow.Astăzi, flegma aruncată şmechereşte, ca în portul Agigea, pleacă din gura unuiom care îi reprezintă pe toţi românii: şi pe cei care l-au ales, şi pe cei careregretă acum fapta. Este exclus ca fostul ambasador să acţioneze de capul lui,deci jignirea e încasată de statul suedez.Ne interesează ce gândesc suedezii despre români, că doar pesuedezi îi invităm la mare, cu reclamede milioane de euro plătite de stat?

Greu de spus ce e mai important: investiţiile suedeze înRomânia sau invitarea lui Băsescu la Casa Albă? Poate nici americanilor, carevor să ne vândă F16, nu le convine o astfel de abordare ce creşte tensiunea înjurul contractului şi aduce argumente celor care vor să blocheze proiectul.Nici măcar imaginea lui Băsescu nu are de câştigat: ieşirea sa e încă unargument în favoarea celor care îi propun suspendarea.

Habar n-am care avioane sunt mai bune. HotNews găseşte puncte tari şi puncte slabe ambeloroferte. Personal, cred, ca omul de pe stradă, că americanii au câştigat maimulte războaie în F16 decât orice altavion (chiar dacă mai mare nevoie am avea de maternităţi decât de arme). Ce aruncăînsă suspiciuni asupra oricărei oferte ar fi susţinute de Băsescu esteurmătoarea observaţie: „România a fost criticată deschis pentru că nu a aderat încă la Codul de conduită pentruAchiziţii Militare, fiind singurul stat din UE27 care nu a semnat încă acestacord, ce presupune transparentizareaachiziţiilor de armament”. Astfel că putem zice, ca fostul primar al Capitalei:Băsescu e geambaş de avioane care vrea să-şi ia tainul de la vânzătorii de F16.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-15Parerea ta...

SILE
03 Sep 2010

Cind am mai scris ca ii calca pe urme lui Ceasca, poate nu m-a crezut nimeni. Bula isi permitea acest tip de comportament pentru ca traia in bancuri.Realitatea e insa altceva. Mai ramine ca presedintele s-o ia pe drumul cu ,,agenturili" O zi buna!
VLADIMIR
04 Sep 2010

orice discutii de infierare , critica (sa-i zicem constructiva) a acestui individ impostor care a ajuns presedintele Romaniei ESTE INUTILA ! mai avem o sansa minima de a ne salva numai PRIN MOBILIZARE GENERALA PENTRU DESTITUIREA ACESTUI TICALOS !
VLADIMIR
04 Sep 2010

si asta ...ACUM ! PANA IN MARTIE 2010 SA FIE DEJA ARUNCAT LA LADA DE GUNOI A ISTORIEI SI ANCHETAT PENAL PENTRU FAPTELE SALE !
VLAD
05 Sep 2010

Basescu nu renunta la avioanele americare deoarece odata contractul semnat el va primi un comision personal de 5000000 de dolari. In ce priveste faptul ca el nu a semnat Codul de conduita pentru achizitii militare al Uniunii Europeane aceasta se datoreste faptului ca Basescu impreuna cu fratele sau fac afaceri cu arme pe care le vand la arabi si in special la teroristi. Codul de conduita al UE prevede interzicerea vanzarii armelor la teroristi si ca atare cei doi frati nu ar mai fi putut sa incaseze milioane de euro care se duc in conturile lor personale. Acest hot si escroc trebuie terminat odata pentru totdeauna prin destiuirea lui si bagat la puscarie.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz