2019-10-16 05:58

Băsescu urgentează condamnarea lui SOV

 |  20:05
Băsescu urgentează condamnarea lui SOV

Ieri, lascurt timp după ce la televizor au fost transmise (pe Antena 3 şi pe Realitatea)imagini din faţa Palatului Cotroceni unde militarii în rezervă au dat foc afişelorcu preşedintele, s-a anunţat că Traian Băsescu va face o declaraţie de presă. Nuştim dacă această ieşire publică pentru Legea micii reforme din justiţie fuseseprogramată mai de mult sau a fost doar urmarea atitudinii mult mai dure arezerviştilor din Armată (ceasul oferit de preşedinte, acum patru ani, eroilordin Afganistan aruncat într-o groapă) decât a poliţiştilor protestatari.

În fond,această lege răspunde criticilor dure din Raportul pe Justiţie pe care ComisiaEuropeană l-a transmis ţării noastre încă din luna iulie. În timp ce bulgariierau lăudaţi pentru felul în care au luptat împotriva corupţiei, noi primeampalme peste ceafă, punctul nevralgic al României fiind durata prea mare aproceselor.

De aceeaieri, Traian Băsescu a anunţat că a promulgat legea care va face ca procesele săse judece mai repede. Toate cele aproape 30 de măsuri sunt importante pentruaccelerarea soluţionării cauzelor. Faptul că nu se mai suspendă proceseleatunci când se ridică excepţii de neconstituţionalitate reprezintă o bilă albăpentru România. Practic, atunci când judecătorul accepta trimiterea dosaruluila Curtea Constituţională, un proces era paralizat şi 2-3 ani.

Oricum,această lege trebuia promulgată destul de repede, la început vă spuneam cămomentul ales pentru anunţul făcut de preşedinte pare să aibă legătură cuprotestul rezerviştilor din Armată. Asta dacă luăm în calcul secvenţele repetatetoată ziua pe posturile de televiziune ostile preşedintelui.

La fiecarepunct căruia i-a dat citire, Traian Băsescu a explicat pe înţelesul tuturor termeniitehnici prevăzuţi de lege. Pentru a exemplifica una dintre măsuri, gândul i-azburat preşedintelui la dosarul FNI şi ce ar fi însemnat ca Legea micii reformesă fi fost încă de atunci în vigoare. Şi cum Sorin Ovidiu Vîntu abia a fosttrimis în judecată şi cum preşedintele anunţă că se vor da termene în proces depe o zi pe alta, putem lesne intui că de acum şi judecătorii vor fi felicitaţi înRaportul de ţară, nu numai procurorii.

Esteinteresant de văzut ce cote va atinge bătălia Băsescu-SOV, mai ales că aseară Realitateaa anunţat prezentarea unor stenograme în premieră din dosarul ALRO, privind reţeauaUdrea-Cocoş-Băsescu-Stolojan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray