2019-12-15 18:26

Bilanțul Vasilicăi Dăncilă: 45 gafe de exprimare în șase luni

 |  13:51
Bilanțul Vasilicăi Dăncilă: 45 gafe de exprimare în șase luni

Cu o săptămână înainte de a împlini șase luni de când este premier al României, Vasilica Viorica Dăncilă și-a făcut bilanțul mandatului.

A fost un bilanț triumfalist, presărat numai cu realizări, fără a evidenția și nenumăratele gafe de exprimare, care au făcut-o “vedetă” în presa românească și internațională. Apogeul gafelor a fost atins în vizită din Macedonia și Muntenegru, unde pupila lui Dragnea s-a întrecut în gafe și afirmații halucinante, lăsându-i mască pe oficialii din cele două state. Până acum, Vasilica Viorica Dăncilă a comis nu mai puțin de 45 de gafe de exprimare, ceea ce demonstrează că Vanghelie a este mic copil pe lângă ea: 

 

 1. În cadrul unei ședințe de guvern, a spus 20-20 în loc de 2020: "Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douăzeci și hotărarea Guvernului".

 2. A spus de șase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, în timpul unei ședințe a Executivului, citind de pe foi.

 3. La întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul răspuns pe care premierul Dăncilă a știut să-l dea la o întrebare în limbă engleză din partea omologului israelian a fost: “He, he”.

 4. Gafă de protocol la întâlnirea cu Papa Francisc. Viorica Dăncilă nu a învățat în engleză formulă de adresare către Suveranul Pontif, rostind: “Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity”.

 5. "Cei care dezinformează UE sunt autiști"- declarație care i-a adus o plângere la CNCD.

 6. Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns că „Orice om îi este teamă de o plângere penală”.

 7. A vrut să plece de la întâlnirea cu premierul croat Andrej Plenković, pe care Dăncilă l-a invitat în Palatul Victoria înaintea intonării imnurilor celor două țări. Acesta i-a făcut un semn discret să aștepte.

 8. A repetat gafa și i-a făcut semn premierului croat să între în Palat înainte de salutarea gărzii de onoare.

 9. La finalul declarațiilor comune, premierul Dăncilă i-a propus acestuia într-o engleză stricată: “Make a photo?”.

 10. În conferința de presă comună, Dăncilă a declarat: “Am avut discuții foarte interesante privind cooperarea noastră (…) și în perspectiva apartenenței cele două state”.

 11. "Putem spune, pe scurt, că REDUCEM DEMOCRAȚIA... ăăă... reducem birocrația"- afirmație făcută în timpul unei ședințe de guvern.

 12. "Avem apoi orașul medical universal...universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei".

 13. “Sunt trei stadioane care deja se fac: Dinamo, Rapid și..Giuleşti” (după ce s-a uitat în mod vizibil pierdută după consilieră, așteptând să i se soptească un răspuns).

 14. La primirea premierului eșton Juri Râtaș, Viorica Dăncilă a rămas blocată pe pișta din aeroportul Mihail Kogălniceanu, după care și-a întrebat consilierul dacă trebuie să aștepte onorul de la soldații de gardă sau poate pleca.

 15. I-a uitat numele premierului eșton Juri Râtaș în cadrul declarațiilor oficiale.

 16. Episodul arborării greșite a steagului Estoniei, situație corectată chiar de premierul Juri Râtaș, în timp ce Viorica Dăncilă a asistat impasibilă, ba chiar a mai și aplaudat gestul acestuia la final.

 17. La moțiunea de cenzură depusă de PNL, în Parlament, a spus Banca Monetară în loc de Banca Mondială: "Când nu ați mai avut cum să negăti performanțele economice ale acestei guvernări, recunoscute de Fondul Monetar Internațional, Bancă Monetară(..)"

18. "De ce mințiți oamenii că în fiecare lună a crescut prețurile?"- afirmație în Parlament, la moțiunea de cenzură.

19. "Această dezinformare este pur și simplu o minciună!"-afirmație în Parlament, la moțiunea de cenzură.

 20. "Majorările de prețuri s-au diminuat."- afirmație în Parlament, la moțiunea de cenzură.

 21. “Criticile aduse Guvernului de către Opoziția PARLAMENTALA”.

 22. În deplasarea de la Lisabona, Dăncilă i-a vorbit premierului portughez despre provocările UE care vor apărea “prost” Brexit.

 23. La întoarcerea din vizita făcută în Portugalia, Dăncilă a declarat că a vorbit despre preluarea “Presedinţiei României”, fiind vorba de fapt despre preluarea de către România a președinției Consiliului European.

 24. În cadrul acelorași declarații, Dăncilă a spus că a mai vorbit și despre dezvoltarea relației “privelegiate” dintre România și Portugalia.

 25. Într-un interviu acordat la Bruxelles după o întâlnire cu prim-vicepreședintele CE, Franș Timmermans, Dăncilă a declarat că au vorbit despre “abuzul în servici”.

 26. În cadrul aceluiași interviu, Dăncilă a vorbit despre “dosare care pe urmâ au fost achitate”, neștiind că doar oamenii pot fi achitați, nu și dosarele.

 27 "Aceste lucruri trebuiesc puse în balantă”; “Imi doresc ca să pornim de la un moment zero”; “S-a arătat nemulțumirea faptului că nu există consens”.

 28. La Simfonia Lalelor, în Pitești, copii de grădinită au fost puși să defileze în fața premierului Dăncilă, iar o fetită de 3 ani a fost pusă să stea în cap în fața sa. Premierul Dăncila a aplaudat fericită.

 29. "Dorim să ne anexăm pe prevenție", în loc de "să ne axăm pe prevenție".

 30. “Am participat la punerea în FUNCȚIE a stației de pompare…”.

 31. Într-o ședință de guvern a pronunțat de trei ori "Boing" numele companiei "Boeing".

 32. "Faceți un exercițiu DE IMAGINE și puneți-vă în locul meu”.

 33. „Am dat ordonanţă de urgenţă cu privire la persoanele cu DEZABILITĂTI”.

 34. „Cu aceste soluții veți rezolva problemele care le aveţi”.

 35. "Am reușit să acredităm autoritătile de MENEGEMENT”.

 36. „Educatia și sănătatea cetăţeanului sunt PREMORDIALE”.

 37. „Vreau o relație institutională bună PREȘEDENȚIE, Guvern, Parlament.”

 38. Într-o emisiune TV, întrebată de inundații și dacă sunt culturi afectate, Viorica Dăncilă răspunde afirmativ, iar apoi recită, minute în șir, despre programele de irigații ale Guvernului .

 39. “Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare”.

 40. Crede că Pakistan și Iran sunt în UE: "Bineînțeles că nu incercăm să intervenim în problemele interne ale unui stat membru cum este Iranul sau Pakistanul, dar cred că este nevoie de discuții cu cei care sunt factori de decizie că drepturile femeii să devină o realitate”..

41. Premierul Viorica Dăncilă a susținut recent o conferinţă de presă comună cu premierul muntenegrean Duško Marković, în care a spus că se bucură să fie la Pristina, capitala Kosovo, în loc să spună Podgorica, care este capitala Muntenegrului.

 42. Aflată în vizită în Republică Macedonia, Viorica Dăncilă a susținut că este primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia, După ce Republica Macedonia și-a declarat independența, în 1991, nu mai puțin de 24 de premieri au vizitat această ţară. Primul prim-ministru care a vizitat Republica Macedonia a fost Tony Blair, premierul Mării Britanii, care a efectuat o vizită pe 3 mai 1999.Ultima oară Republica Macedonia a fost vizitată tot de un premier britanic, respectiv Theresa May, pe 17 mai 2018. 

 43. Premierul Viorica Dăncilă a greșit și când a afirmat că cetăţenii Republicii Macedonia sunt "macedoni", în loc de "macedoneni".

 44. De asemenea, ea a afirmat că aromânii sunt cetăţeni, în loc de etnici de naționalitatea macodoneană, în contextul în care s-a referit la comunitătile aromânilor din Republică Macedonia și macedonenilor din România.

 45. Vasilica Viorica Dăncilă a transmis în mesajul de Ziua Imnului Național că imnul „i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Câmpia Libertătii de la Alba-Iulia”, dar, de fapt, evenimentul a avut loc pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, în timp ce Câmpia Libertătii se află la Blaj, fiind legată de momentul 1848, când s-a strigăt „Noi vrem să ne unim cu ţara”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray