2020-02-23 04:57

Boala lui Băsescu, pe cale de vindecare. Boc este incurabil

 |  20:10
Boala lui Băsescu, pe cale de vindecare. Boc este incurabil

Duminică, la aniversarea BNR de la Ateneu,m-am uitat cu atenţie la preşedintele Băsescu, având ocazia să-l văd, din nou,de aproape, după 5 ani. Nu sunt medic, dar am pregătire medicală, astaînsemnând că am văzut, în 6 ani de facultate, destui bolnavi ca să pot facediferenţa. Desigur, nu se mai pun diagnostice după înfăţişarea omului, în epocaemisiei de pozitroni, dar înainte de 1989 eram pregătiţi să recunoaştem semnelebolii plecând de la aspectul tegumentelor, de pildă. Iar Băsescu nu arată delocca un hepatic, aşa cum ne anunţă cei care susţin că i-au citit fişa medicală.Persoanele cu boli cronice de ficat au o culoare specifică. Din acest punct devedere, Băsescu arată mult mai bine decât Boc. Nu are edem al pleoapelor, altsemn de suferinţă hepatică, este ars de soare şi plin de hemoglobină, în vremece premierul arată palid şi încercănat. În plus, am remarcat efortulpreşedintelui de a redeveni simpatic şi o adaptare a discursului său laaudienţă, ca în vremurile bune, încercând să capteze un public destul de rece,de altfel (bancheri, jurnalişti şi alţi investitori afectaţi de “performanţele”guvernării). Asta arată preocupare pentru viitor, mai degrabă decât lehamiteapacientului deranjat de obligaţii de protocol.

Într-un fel, ca unul care am prezis sfârşitulregimului Băsescu în această iarnă, prin mişcări populare, m-am bucurat că l-amgăsit pe preşedinte plin de energie. Un accident biologic ar priva, din nou,românii de posibilitatea de a-şi trage la răspundere conducătorul. Ar fi fostun nou Târgovişte, un nou proces nedrept, terminat înainte de a începe.

În plină ascensiune a băsismului, cândportocaliii cucereau pe rând redutele democraţiei, de la Parlament până la CC,zvonul despre boala preşedintelui avea rol terapeutic, oferind speranţă celor care se mai opuneauregimului construit în jurul unui singur om carismatic. (Aşa s-a zvonit şi înanii ’80, în Franţa, când opoziţia a ratat schimbarea lui Mitterand). După 6mai, când au înţeles cu cine au de-a face, românii trebuie să acţioneze,protestând şi cerându-şi drepturile, eventual prin suspendarea preşedintelui.Nu să aştepte o soluţie medicală la suferinţele create fiecăruia dintre ei deboala fără leac a lui Boc. Şi anume prostia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

MIHAITA
08 Sep 2010

Penibil. Din ce in ce mai penibil. Pacat.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine