2019-08-18 14:03

Bolnavul lui Boc, groparul PDL

 |  18:09
Bolnavul lui Boc, groparul PDL

Protestul de laFinanţe a îngropat în ridicol o ceremonie care se dorea deschizătoare dedrumuri pentru PDL. Fundaţia creştin-democrată a lui Baconschi, candidatul lapostul de Medvedev pentru cazul în care Băsescu îşi va recuceri popularitateade Putin, s-a născut aproape moartă, în urletele de „Hoţii, hoţii”, alesindicaliştilor de la MF. Asta nu va împiedica partidul să aibă soartaformaţiunii condusă de Diaconescu. Nu ăla de la televizor, celălalt, de laGherla şi Aiud...

Ţărăniştii, de lacare se revendică acum ex-feseniştii grupaţi în jurul lui Roman şi apoi Băsescu,au ajuns la guvernare în plină criză, generată de prăbuşirea sistemuluieconomic comunist. Pe lângă dificultăţile tranziţiei, ei au decontat şi greşelineprovocate, generate de lipsa de experienţă şi de prostie. N-au lipsitscandalurile de corupţie şi gafele monumentale.

Guvernarea PDLpare trasă la indigo. A spus Ciumara, şocând prin cinism: mai bine să moarăacum 1.000, decât un milion mâine, a sărit şi Videanu cu bagatelizareascumpirilor sau cu constatarea că o mie de profesori fac greva foamei degeaba.Preşedintele, la rândul său, a răbufnit, trimiţând medicii afară din ţară saurăţoindu-se la cei loviţi de furia apelor. După loviturile administrate PDL, învară, de propriii miniştri ai muncii şi finanţelor, a urmat o remaniere care aadus în aceste poziţii-cheie doi comici trişti: Ioan Nelu Botiş şi GheorgheGică Ialomiţianu. Dacă asta e rezerva decadre a partidului...

Poate, totuşi,guvernanţii fac greşeli din cauza modului în care e structurat PDL.Centralizarea deciziilor şi disciplina de fier au asigurat un avantajcompetitiv în opoziţie, când trebuiau transmise mesaje coerente. Acum, seobservă că „experţii” puşi în posturi-cheie nu pot lua hotărâri rapide şi nu aucuraj să gândescă în afara strategiei de imagine venite de sus. Desele „la loccomanda” dau senzaţia de degringoladă.

Parcă, totuşi,mai lipsea ceva ca să rimeze cu frazele de acum un deceniu. Iar premierul,conştiincios, s-a achitat. La Cluj, oraşul în care a fost şi el bărbat, odată,a declarat: „Ce ne propune opoziţia, e ca şi cum te duci la medic că ai o boalăşi, în loc să îţi dea medicamente care să te vindece, îţi dă medicamente careîţi agravează boala”. Asta-i! Mi-era dor de poveşti din astea cu izmedical ca de “terapia de criză” şi “operaţiile” ţărăniştilor. Unde mai pui cănici nu mai trebuie să-l schimbe pe Boc de la şefia PDL. Ce-i Emil, ce-i Miluţ?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray