2020-08-10 02:59

Bolovanul legat de gâtul fotbalului românesc

 |  19:56
Bolovanul legat de gâtul fotbalului românesc

Fotbalul nostru parcă e blestemat să cadă pe mâna unorincompetenţi, care nu au ştiut niciodată să înveţe din greşelile trecutului.Cristi Borcea, Gigi Becali sau George Copos sunt cei care se află la butoaneleLigii I, iar realizările sunt pe măsura talentului lor. Drept dovadă, pentruDinamo, Liga Campionilor rămâne doar un vis frumos, Steaua nu a mai câştigatnimic de când Becali a preluat într-adevăr frâiele clubului, iar în cazulRapidului, ştim cu toţii ce se întâmplă când intervine nea George.

În opinia multora, arbitrajul este buba fotbaluluiromânesc. Iar personajele de mai sus ştiu să speculeze la maximum aceastăproblemă. Ce s-a întâmplat în ultima vreme mi se pare strigător la cer. Dupăgreşeli sau aşa-zise erori în defavoarea lor, oficialii cluburilor au sărit caarşi. “Măcel,masacru”, a strigat Borcea după un meci cu Vaslui. Rezultatele nu au întârziatsă apară. Măcel cu Ceahlăul şi cu Gaz Metan Mediaş, victorii obţinute exclusivcu aportul arbitrilor. La Rapid, după strigătul de durere al lui Dinu Gheorghe,Pandurii a fost privată de două goluri şi un penalty în meciul direct."Drăgănescu a venit cu o temă, dar nu l-a ajutat Dumnezeu“, a fostdeclaraţia halucinantă a lui Vamă imediat după meci.

Cum ar putea fotbalul mioritic să progreseze când oficialii sunt maimult cu gândul la arbitraj, decât la jocul penibil al propriei echipe? Dacăvrei ca hoţia să se oprească, atunci nu trebuie să cumperi de la hoţi.

La noi se întâmplă exact pe dos. În loc să înceteze cu discuţiileinterminabile despre arbitraj, marii oficiali din fotbal se concentrează doarpentru a face presiuni asupra fluieraşilor, care de multe ori clachează doar cugândul că personajul i-ar putea curma cariera prin mijloace specifice.

Multă lume s-a lăsat păcălită de mirajul rezultatelor obţinute înperioada 2004-2006, crezând în declaraţiile mincinoase ale unor înalţioficiali, care atunci îşi asumau performanţele, iar acum tac mâlc.

Încet, încet, fotbalul românesc va ajunge acolo unde defapt îi era destinat să ajungă imediat după Revoluţie, asemenea fabricilor şiuzinelor. În faliment.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-20Parerea ta...

OVIDIU
04 Noi 2010

Cei tre crai nu sunt la butoanele din liga 1. Poate cel mult unu din ei. Borcea. Becali nu e chiar atat de prost iar Copos nu este pentru ca nu-l baga nimeni in seama. Butoanele sunt pe la Cluj si mai nou pe la Craiova - episodul nou in care Mitica e implicat cu bani la clubul din Banie si de ce nu pe la Galati.
GIGICU
05 Noi 2010

copos e un comunist, care face toate lucrurile in mare taina asemenea securitatii. E unul dintre cei mai parveniti oameni din fotbalul romanesc
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz